Планета или пластмаса? Юлиан Вергов и Магдалена Малеева направиха своя избор

А вие?

16 January 2019

Популярният актьор Юлиан Вергов и тенис легендата Магдалена Малеева се включиха в кампанията на National Geographic „Планета или пластмаса“. Двамата станаха официални посланици на инициативата, която цели да намали драстично количеството на пластмасови отпадъци за еднократна употреба, изхвърляни в Световния океан.

В специално заснети видеа те споделят тревожната статистика за кризата с пластмасата и дават алтернативи на най-масово използваните пластмасови предмети за еднократна употреба.

До този момент над 4600 души в България са застанали зад инициативата „Планета или пластмаса“, давайки своето собствено обещание на специалния сайт на кампанията за България - http://natgeotv.com/bg/planetorplastic

Отброяването на всички дали обещание става на специално изработен глобален сайт, активен включително и в много европейски държави като Германия, Франция, Испания и Холандия, както и на Балканите, в САЩ, Латинска Америка и Скандинавия. До момента са събрани 190 466 443 обещания за намаляване или спиране на употребата на различни видове пластмасови изделия за еднократна употреба.

Те направиха своя избор. А вие?

1 КОМЕНТАР
1
Верен читател
16 January 2019, 18:18

Това е много хубава инициатива и аз лично също я подкрепям, но все пак е важно да има алтернативи. Иначе аз и нашето семейство, доколкото можем, пазим природата и сме отговорни към отпадъците, като голяма част от тях предаваме за рециклиране.

ТВОЯТ КОМЕНТАР