Джон Бон Джоуви и всички, които бяхме влюбени в него

„Когато се върнах от Вегас, мениджърът ми беше бесен. Звукозаписната компания също беше отчаяна“, си спомня музикантът за момента, когато се е оженил тайно

Десислава Найденова 30 April 2024

Снимка: getty images

Този април, по случай 40-ата годишнина от създаването на легендарната група Bon Jovi, излиза документалният минисериал „Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story“.

Лични видеоклипове, снимки и много музика ще повдигнат завесата към живота на фронтмена Джон Бон Джоуви.

Ще проследим и пътя на Bon Jovi от клубовете в Ню Джърси до върховете на световната слава.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Bon Jovi (@bonjovi)

Всяка от нас поне веднъж в живота си е танцувала на „Always“ (с готиното видео, което между другото е достигнало 1 милиард гледания в YouTube).

Подскачала е на „Runaway“, „Livin' Оn А Prayer“ и „It’s My Life“.

А ако споменем „Bed Of Roses“ и „I’ll Be There For You“, буквално ще се разтопим… И това е само малка част от страхотната музика, която Bon Jovi създадоха.

Да, Bon Jovi e епоха в музиката. А Джон Бон Джоуви е… рокзвездата, в която бяхме влюбени. Гледахме го с удоволствие и когато разкри актьорското си амплоа пред света, в сериалите „Али Макбийл“ и „Сексът и градът“.

Днес той е на 62 години и не изглежда никак, ама никак зле. Още носи същата онази харизма, а усмивката му топи ледове, без да е нужно да обещава „легла от рози“.

Щастливо женен е за съпругата си Доротея Хърли. Доротея е ученическата му любов, с която сключва брак тайно през април 1989 г. Семейството има четири деца.

Джон Франсис Бонджоуви младши е роден в Пърт Амбой, Ню Джърси. Баща му Джон Франсис Бонджоуви старши е бръснар и бивш морски пехотинец. Майка му Каръл, също бивш морски пехотинец, е флорист, а преди това е била зайче на Playboy. Баща му е от италианско-словашки произход (фамилията Бонджоуви е от Сицилия), а майка му – от немско-руски.

Джон Бон Джоуви започва да се занимава с музика през 1974 г., когато създава първата си група, Raze, и участва в конкурс за таланти в училище.

На 16 години създава групата Atlantic City Expressway, тогава към него се присъединява Дейвид Брайън, който по-късно става член на групата Bon Jovi.

През 1983 г. Джон Бон Джоуви посещава радиостанцията WAPP 103.5 FM „The Apple“ в Ню Йорк. Песента „Runaway“, която записва в студото на братовчед си, е включена в компилация с парчета на местни таланти.

През март 1983 г. Джон Бон Джоуви кани басиста Алек Джон Съч. Към тях се присединяват също барабанистът Тико Торес и китаристът Ричи Самбора. Така се ражда групата Bon Jovi.

През 1984 г. и 1985 г. издават първите си два албума, а дебютният им сингъл „Runaway“ е вече тотален хит.

През 1986 г. групата постига голям успех с третия си албум, „Slippery When Wet“, от който са продадени 28 милиона копия по целия свят. В него е включена песента „Livin' On A Prayer“.

Bon Jovi имат издадени 15 студийни албума, пет компилации и три албума с музика на живо. Продали са повече от 130 милиона копия, което ги прави една от най-продаваните американски рокгрупи.

Изнесли са повече от 2700 концерта в над 50 страни. Присъстват в Залата на славата на музиката на Обединеното кралство от 2006 г. и в Залата на славата на рокендрола в САЩ от 2018 г. Джон Бон Джоуви е носител на награда „Грами“.

Но да се върнем към Джон Бон Джоуви – човекът, не рокзвездата.

Докато е в Лос Анджелис по време на The New Jersey Syndicate Tour през 1989 г., той предприема тайно пътуване до Лас Вегас и се жени за своята любов от гимназията, Доротея Хърли.

„Веднага бях привлечен от нея от момента, в който я видях, и това никога не се промени“, казва Джон Бон Джоуви.

„Просто ме впечатли с това, че може да пее. Беше много добър“, си спомня Доротея.

Точно преди 30-ата годишнина от сватбата си, Бон Джоуви разкри в свое интервю, че феновете му са полудели, когато са разбрали, че се е оженил тайно.

„Беше все едно Хари Стайлс или Джъстин Тимбърлейк да се оженят. Аз бях това за младите момичета по мое време. Когато се върнах от Вегас, мениджърът ми беше бесен. Звукозаписната компания също беше отчаяна.“

На 31 май 1993 г. Бон Джоуви и Доротея посрещат на бял свят първото си дете, Стефани Роуз.

Синът им Джеси Джеймс Луис се ражда на 19 февруари 1995 г. През 2018 г. Джеси, заедно с баща си, лансира собствен лейбъл за вино, Hampton Water.

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Ето
30 April 2024, 20:28

До #1:
Има го в idope.se

1
Палечка м
30 April 2024, 16:14

Къде и кога ще дават филма,бих искала да го гледам,харесвам Джон Бон Джоуви!
Благодаря за постинга!

ТВОЯТ КОМЕНТАР