Портокалов кейк

Елегантен сладкиш за идеална сладка пауза

Мануела Панайотова 27 декември 2018

Снимка: Мануела Панайотова

След дълга разходка удоволствието и насладата от парче елегантен, дъхав сладкиш са несравними. Днешното предложение е идеално за сладка пауза - лесен, бърз и много вкусен портокалов кейк.

Използвах 2 портокала, 6 яйца, 250 г захар, 125 г оризово брашно, 125 г кокосово брашно (може и кокосови стърготини), 10 г бакпулвер. За соса - сок от 5 портокала, 100 мл мед, кокосови стърготини.

Как го направих: Сварих портокалите заедно с корите докато омекнат. Разполових ги, почистих от семките и пюрирах в блендер. Разбих яйцата със захар докато станат пухкави. Добавих портокалово пюре, оризово и кокосово брашно, бакпулвер. Размесих и прехвърлих сместа в 20 см. кръгла форма. Изпекох на 180 С за около 45-55 минути. Подготвих сироп като смесих портокалов сок с мед и загрях на слаб огън. Извадих от фурната и надупчих повърхността на кейка с дървен шиш. Полях с половината от сиропа; оставих да се абсорбира, освободих формата и сиропирах с другата половина.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР