Ментова панакота - хит на лятото

Диана Шингарова 12 July 2020

Снимка: Диана Шингарова

Ако търсите лесен и бърз за приготвяне десерт, то рецептата за панакота е точно за вас. Ако правилно си разпределите времето, ще го сложите в хладилника точно за 5 минути.

Необходими продукти: 350 г сметана, 150 г прясно мляко, 6 г желатин, 60 г бяла захар, 2 големи връзки мента.

Начин на приготвяне: Накиснете желатиновите листа в студена вода. В малка тенджерка загрейте сметаната, млякото и захарта. Гответе, докато захарта се разтопи напълно. Свалете от огъня и пригответе фреш от ментовите листа. Добавете го към сместа за панакота и разпределете в метални формички като за крем карамел. Приберете в хладилник за 4 часа.

Преди да поднесете, потопете за кратко във вряла вода и обърнете панакотата. По желание поднесете с лъжица мед и листенца мента.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР