Печени репички с мащерка

Празник за очите

Диана Шингарова 23 May 2021

Снимка: Диана Шингарова

Ако и вие обичате репички, време е да отпразнуваме подобаващо пролетта. Печените репички в хубав зехтин, морска сол и подправки разгръщат сладката си страна и комбинирани със салата или поднесени с дип със синьо сирене, се превръщат в малко кулинарно пиршество.

Необходими продукти: 2 връзки репички, 1 супена лъжица зехтин, 6 клонки мащерка, само листенцата, 2 дафинови листа, 35 г рукола,

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°C. В купа сложете почистените и разполовени репички, добавете зехтина, мащерката и дафиновите листа, сол и черен пипер на вкус. Малко балсамов оцет ще придаде още вкус и сладост. Печете 15 минути.

Направете богата пролетна салата, като към печените репички добавите свеж спанак, печени картофи и пресен лук. Поднесете така или в компанията на сметанов сос със синьо сирене.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР