Лазаня с тиква

Неочаквано вкусно и лесно за приготвяне

Диана Шингарова 23 January 2019

Неочаквано вкусно и лесно за приготвяне ястие. Освен като основно, можете да го прибавите и като гарнитура към риба например.

Необходими продукти: една малка тиква цигулка; за плънката – 30 мл зехтин, 2-3 скилидки чесън, 4-5 глави червен лук, една голяма връзка спанак (или 1 пакет бейби спанак), щипка сол; за заливката – 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 100 г ситно настърган пармезан, 2 с.л. брашно, сол и щипка индийско орехче, една кофичка рикота, черен пипер

Начин на приготвяне: Подгответе тиквата, като я обелите и нарежете на филийки с дебелина от около 1 см. Сгответе я в предварително загрята фурна, поръсена с малко зехтин и овкусена със сол и черен пипер. Подгответе си тавичка за печене, намажете дъното с малко зехтин и наредете за основа тиквата. Направете един слой от рикота.

Пригответе спаначената плънка в тиган. Нарежете червения лук на тънки полумесеци и гответе в зехтина до готовност. Добавете чесъна и спанака, посолете. Гответе, докато цялата влага от спанака се изпари. Добавете спаначения слой върху рикотата, отново сложете слой тиква.

Отгоре залейте с млечната заливка, която се приготвя изключително лесно, като разбъркате в купа 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 100 г ситно настърган пармезан, 2 с.л. брашно, щипка сол и индийско орехче.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути или докато лазанята добие апетитна коричка. Поднесете поръсена с черен пипер.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР