Прясна паста с песто от коприва

Диана Шингарова 04 юли 2019

Снимка: Диана Шингарова

Необходими продукти за 2 ч.ч. песто от коприва: 3 ч.ч. връхчета от коприва, 4 скилидки чесън, ¾ ч.ч. кедрови ядки, ¼ ч.ч. зехтин, ½ ч.л. морска сол, 1 с.л. лимонов сок, ¾ ч.ч. настърган пармезан. За пастата: един пакет прясна паста, печени или пържени бадеми, сушени домати и допълнително пармезан за поръсване

Начин на приготвяне: Попарете копривата за 1 минута. Отцедете. Сложете я в блендер заедно с чесъна, кедровите ядки, зехтин, морска сол, лимонов сок и пармезан. Пасирайте до гладка текстура.

Пригответе пастата: В голям съд кипнете вода и посолете. Сварете прясната паста в продължение на 1-2 минути (или както е указано на опаковката). Отцедете и поставете в голяма купа. Добавете към пестото 1/4 чаша гореща вода, в която е вряла пастата, така то ще се затопли и ще я покрие по-добре.

Овкусете пастата с песто, сушени домати, маслини, сирене и бадеми (запазете някои за гарнитура, ако ви харесва. Поднесете веднага.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР