Мама Тръмп и останалите

Доналд Тръмп боготворял майка си, този „генерал в рокля“, който управлявал домакинството, петте си деца и мъжа си с кадифени ръкавици и винаги знаел как да води тихо и умно битки, които иска да спечели

Анета Дженева 09 ноември 2016

„Аз ѝ се нахвърлих, но се провалих. Признавам си. Исках да я чукам, тя беше омъжена“, „Кучка“, „Когато си звезда, можеш да правиш с тях каквото си поискаш. Можеш да ги хващаш направо за п...а! Можеш да правиш всичко!“

Ето изреченията, породили един от големите скандали в хода на президентската кампания в САЩ – думи на Доналд Тръмп в едно видео от 2005-а година, малко след сватбата му с Мелания. Американските медии не пропуснаха да отстрелят надутия и доста първичен милиардер, поставен удобно на мушка. И се запитаха кой и как е възпитавал Доналд Тръмп, за да придобие това отвратително, сексистко, примитивно отношение към жените. Някои медии извадиха снимка на покойната му майка, разказвайки историята й. От снимката можем да заключим само, че е била доста красива и че вероятно от нея Тръмп е наследил вкуса към определен цвят на косата и определена неестествена посока на соаниране.

Коя е Мама Тръмп?

Мери Ан е била имигрантка, пристигнала от родната й Шотландия в обетованата американска земя без пукната пара и дори без здрави обувки на краката си. Започнала работа като прислужница и срещнала седем години по-големия Фред Тръмп, чиято звезда на предприемач и търговец с имоти тъкмо изгрявала. Бащата на Тръмп бил имигрант от немска фамилия. Не е чудно, че поведението и фразите на Доналд Тръмп в кампанията са мотивирани от желанието му да спечели именно имигрантите в Америка, многобройна и определено бедна част от обществото. Доналд Тръмп боготворял майка си, този „генерал в рокля“, който управлявал домакинството, петте си деца (толкова има и Доналд Тръмп) и мъжа си с кадифени ръкавици и винаги знаел как да води тихо и умно битки, които иска да спечели.

Тръмп винаги е уважавал и хора, които започват от нулата. Не случайно неговата първа жена Ивана е такава – имигрантка от бившата Чехословакия, която разчита само на себе си, за да получи от обществото това, което смята, че заслужава. Всъщност изследователите на биографията на Тръмп твърдят, че Ивана е била копие на мама Тръмп като характер – ловка, хитра, кокетна, жива и забавна. И много, много прагматична. И все пак как Тръмп е развил това кроманьонско отношение към жените? Отговорът е много прост: мъже като него заменят липсващото им по рождение благородство със самочувствие, изградено върху парите. А жени като Ивана например безпогрешно надушват къде се намира бутонът на този тип мъже.

Мери Ан Тръмп умира на 88 г. в Лонг Айлънд – там, където се запознава с мъжа си.

2 КОМЕНТАРА
2
Валя Боянова
09 ноември 2016, 16:59

Грозно, недостойно, долнопробно! Възмутена съм! Вие не следите ли световни медии! Губите ме като читател!

1
Валя Боянова
09 ноември 2016, 16:57

Грозно, недостойно, долнопробно!

ТВОЯТ КОМЕНТАР