43 години по-късно правят съвременен вариант на булчинската рокля на Даяна

08 April 2024

Нов живот ще бъде вдъхнат на булчинската рокля на покойната принцеса Даяна.

Преди 43 години тя каза „да“ на принц Чарлз в това приказно творение на семейството дизайнери Дейвид и Елизабет Еманюуел. Вижте роклята в цялата й прелест в галерията ни.

В момента дизайнерите са разведени, но пък Елизабет Еманюуел е решена да вдъхне нов живот на сватбената рокля, пресъздавайки я в по-съвременен вариант.

„Ако трябва да се върна назад във времето не бих променила абсолютно нищо в роклята. Но сега, от дистанцията на изминалите години, виждам толкова много възможности да я променя леко, разкрася. Да създам съвременна интерпретация на класиката“, казва дизайнерката.

Според нея ще е нещо като втора част или продължение, както е при касовите филми и кино продукции.

Нямаме търпение да видим какво ще сътвори.

На 29 юли 1981 година принц Чарлз и Даяна Спенсър сключват брак на приказна церемония, за която се пише и говори и до днес. Много кралски сватби са се случили след това, но тази на Чарлз и Даяна ще си остане в историята с много неща. Неслучайно я определят като сватбата на века.

20-годишната Даяна се омъжва за 33-годишния Чарлз в катедралата Свети Павел, в която има повече места, отколкото в Уестминстърското абатство, което обикновено се ползва за кралските бракове.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by F. Paul Driscoll (@fpd8652)

Роклята на Даяна е оценена на £9000 и има 25 фута (7,60m) дълъг шлейф и най-фина дантела. Създадена от двамата британски стилисти Дейвид и Елизабет Еманюел с буфан ръкави, бродирани с перли и пайети. С дължината си от близо 8 метра тя е най-дългата в историята на Короната.

По заповед на кралицата са направени два сходни сватбени букета от Дейвид Лонгман, които съдържат гардения, стефанотис, орхидея, момина сълза, рози, фрезия, вероника, бръшлян, мирта и традесканция.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР