Дизайн с подпис Читерио

21 September 2018

Бодрум

Ако сте посещавали хотел „Мандарин Ориентал“ в Милано, неговият събрат в Бодрум едва ли много ще ви изненада. Това съвсем не е случайно, защото дизайнът на стаите и публичните пространства и на двата хотела е дело на едно от големите имена в архитектурата – Антонио Читерио.

Когато говорим за Милано, ще споменем, че хотелът е вписан в „златния списък“ за 2018 г. на Conde Nast Traveler. Ресторантът към него пък Seta by Antonio Guida е носител на две звезди Мишлен. През лятото по-прохладната и приятна част е във вътрешния двор на хотела, която предполага и по-неформалната обстановка. Не се заблуждавайте обаче, италианците спазват наложения дрескод мъжете да са с дълги панталони и със затворени обувки.

В Бодрум пък, където се намира най-елитното турско яхтено пристанище, Антонио Читерио е намерил перфектния баланс между усещането за модерен лукс и историческото наследство. В хотела човек може да се поглези с италианска кухня или да се довери на японския шеф Кейзо Окитасан, признат майстор на сушито, оставил толкова силни гастрономични спомени в Истанбул, че е награден с приза за най-добра азиатска кухня в космополитния град. Всички терапевти в огромния спа център са подбрани изключително старателно, за да доставят разнообразни наслади за тялото и душата.

Но дори само гледката към Егейско море от балкона на просторните стаи (по 72 кв. м), изключение за Бодрум, е достатъчна да разнежи сърцата и на онези, които са по-привлечени от приглушените светлини на бара, признат за най-добрия в целия курорт.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР