Любовта живее във Villa Sintica

На по-малко от два часа път от столицата се озовавам пред впечатляващия вход на Sintica Wine Resort. Младото лозе зад портата и стройните кипариси подсилват сладката лежерност на средиземноморско усещане

Диана Шингарова 20 March 2024

Снимка: емилиан беляшки

На по-малко от два часа път от столицата се озовавам пред впечатляващия вход на Sintica Wine Resort. Младото лозе зад портата и стройните кипариси подсилват сладката лежерност на средиземноморско усещане.

Sintica Wine Resort не е просто луксозен хотел и винарна, а истинска наслада за сетивата. Такава е била и идеята на собствениците Нела и Петко Тинчеви, когато се впускат в приключението да създадат своето късче земя, посветено на любовта, щастието и красивия живот. Неслучайно и толкова много хора избират да си кажат точно тук заветното „Да“, поемайки заедно по пътя. Локацията е просто идеална за релакс, съвършена храна, класно вино, или иначе казано dolce vita.

Натюрела, душевната нагласа и характера на семейство Тинчеви ще откриете във всеки изпипан детайл тук. Чувствам се на гости в малък рай, обгрижена от най-добрия екип, който усеща себе си като част от магията Sintica и пази духа и историята на мястото.

Тук постоянно кипят нови идеи, а най-новото са разкошният уелнес център и самостоятелните премиум спа вили, в които, признавам, се влюбвам от пръв поглед. Топлият жълтеникав цвят на камъка напомня Тоскана, а смесицата от екзотични субтропически растения, цъфналите бадеми, магнолии и розмарин ме пренася в Южна Франция. Приятното преживяване започва още от посрещането и специалния транспорт до входа.

ПРЕМИУМ ВИЛА

След регистрацията на рецепцията отварям красивата порта от ковано желязо, толкова френска и толкова шик (ще се върна за селфи по-късно), и се качвам на мини голф количка, с която ще ме откарат до луксозна вила.

Прекрачвам прага и сякаш свалям от себе си ежедневието и отпивам от свежа напитка. Всеки детайл носи усещане за спокойствие, уют и радост, дори козметиката в банята е от любимата ми серия на L’Occitane en Provence, колекцията „Върбинка“ с отличителния лимонов цитрусов аромат.

Вдъхвам уханието на пазарите в Прованс. По рафтовете в дневната има книги – и за това е помислено. Бутилката с вино Sintica е комплимент от собствениците. Оставям се на усещането за dolce vita и се наслаждавам на всеки миг. Приготвям си чаша ароматно кафе, преди да се поглезя в уелнес зоната.

20-МЕТРОВ БАСЕЙН И ДЖАКУЗИ ПОД ОТКРИТО НЕБЕ   

Уелнес зоната е разположена в сърцето на комплекса, умело вписана в ландшафта с красиво съчетани естествени материали. Да се запазят духът на мястото и хармонията с природата е било водещо при създаването ѝ. Свързана е с хотела с топла връзка.

Ароматът на билки нежно приканва за релакс. Няма да пропусна възможността да поплувам в 20-метровия закрит басейн. Водата се пречиства с озон.

Само няколко хотела в страната използват подобна система без никакви химикали. Температурата на водата е между 33 и 35 градуса, обогатена е с кислород.

В близко бъдеще ще има и минерална вода. Град Сандански и регионът са известени с лековитите си извори. Ако сте отседнали за повече време във Villa Sintica, запишете си час за масаж или освежаваща терапия за лице. Не пропускайте още горещата сауна с леденото топило, парната баня с ароматни билки.

Прекрасно действат и контрастните душове, и джакузито под открито небе.

УМАМИ – ПЕТИЯТ ВКУС   

В ресторанта на Вила „Синтика“ – „Синти“ вече пет години създава своите кулинарни изкушения шеф Калоян Лазаров. Води ни първо в оранжерията, където отглеждат основни продукти, използвани в кухнята. Хвали ни се с многоцветните репички, различните видове зеленолистни салати, лук и богатата колекция с подправки. През лятото отглеждат и няколко вида чери домати, най-много харесва зелените, защото в тях се открива Умами – петият вкус.

Пред очите ни приготвя красива чиния с едно от най-харесваните и поръчвани предястия в ресторант Sintica – кьопоолу от зелен домат, в което майсторски са съчетани зелен домат, патладжан, чушка, чесън, пиперосана сланина, орехи и сирене Парнар. Специално за нас шеф Лазаров приготви и пресен черноморски калкан, поднесен върху ризото с круша. Калканът е пържен, защото така става най-вкусен, казва той. Добавя трохи от маслини каламата и чипс от репичките, които току-що набрахме от градината. Завършва ястието с микрорастения – киселец и латинка. Истински кулинарен шедьовър.

Тук се държи изключително много на качеството на продуктите, на тероара и сезонността. Купува се от близки ферми и производители. Рецептите често биват променяни според сезона, а в оформянето на цялостното меню на ресторант „Синти“ голямо участие вземат и собствениците.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР