Фин сладкиш за свежи вечери

Шоколадов тарт с Гениален пудинг

25 April 2024

Разкошна, лесна, бърза за приготвяне и много, много вкусна рецепта за шоколадов тарт, която ще зарадва близките ви, ще донесе много усмивки на лицата и удоволствие за душата.

Вписва се идеално в настроението на свежите пролетно-летни вечери, когато мислите блуждаят в посока летни приключения, атмосферата е приповдигната, а желанието за живот толкова силно, колкото и събудилата се от дълъг зимент сън природа.

Храната е пътеществие към себе си. Тръгнете по него заедно с онези близки на вас хора, с които бихте споделите този вкусен сладкиш. Той е много лесен за приготвяне благодарение на Dr. Oetker, а след като го опитате, ще искате и още, и още...

Шоколадов тарт с Гениален пудинг 

Продукти: 200 г краве масло (студено), 

4 с.л. захар, 

350 г бадемово брашно, 

50 г какао премиум Dr. Oetker,

100 мл вода (студена),

Крем: 1 пак. Гениален пудинг Dr. Oetker,

 500 мл прясно мляко, 

30 г захар,

Украса: 100 г малини, няколко бисквити

Приготвяне: Смесете маслото, нарязано на кубчета, с брашното, какаото, захарта и солта и хубаво намачкайте с пръсти продуктите до получаване на едри трохи. Към тях постепенно прибавете водата и омесете тесто. Оформете тестото на диск върху леко набрашнен плот, увийте го в домакинска хартия и го оставете в хладилник за час. 

Охладеното тесто разточете между два листа хартия за печене до размера на тавата за тарт, разстелете го в нея и го оставете в хладилника за 15 минути. Надупчете тестото с вилица, постелете хартия за печене върху него и отгоре ѝ изсипете бобови зърна, които ще помогнат блатът да се изпече равномерно. Печете 15 минути в загрята на 180°С фурна. Извадете тавата, махнете хартията с боба и печете за още 15 минути. 

Оставете готовия блат да изстине напълно и през това време сварете пудинга според указанието на опаковката. Изсипете готовия крем, докато е още топъл, върху шоколадовия блат и приберете тарта в хладилника за няколко часа. Украсете с малини, бисквитки и карамел.

Тази изкусителна рецепта приготви Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов.

Още идеи и рецепти за сладкиши на http://www.oetker.bg/

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР