Съветите на Теди Кацарова за топформа

От месеци насам забелязваме Теди Кацарова по-сияйна и по-енергична от преди. Как певицата успя да промени всекидневието си и какво съветва всички, които са готови за промяна?

05 April 2021

Какво означава за теб да си във форма?

С времето разбрах колко важно е позитивното мислене. Колкото и да е сериозен, един проблем има решение, и то обикновено е в малките, но постепенни и упорити стъпки, които трябва да направим, за да се разплете цялото кълбо. По този начин ще успеем да се справим с всяка пречка и ще стигнем бързо до резултати. „Здрав дух в здраво тяло“ е израз, изпълнен с много смисъл и истина. Определено ние, спортуващите, вярваме в него. Колкото повече се грижим за тялото си и го поддържаме във форма, толкова повече то ни се отблагодарява. Ставаме по-усмихнати, щастливи и позитивни.

Предполагам, че целта на тренировките ти не е мускулесто тяло – каква е мотивацията ти?

Започнах тренировки след тежък емоционален и физически срив миналата година. За съжаление, както при много други хора, ми трябваше този „ритник“, за да се задействам и да поставя себе си на първо място в собствения си живот. Щастлива съм, че намерих изключителен треньор, който с много търпение и такт вече 6 месеца моделира постепенно тялото ми. Програмата, която следвам, ме избави от сериозни болки в кръста. Спортът е от голямо значение, ко-гато имаме натоварено ежедневие и стрес. Сутрин се събуждам пълна с енергия, без болка и напрежение.

Балансът на подкожните мазнини е много важен за всяка жена. При прекомерната им редукция губим красотата и плътността на кожата си. Предвидила ли си този риск?

Имах притеснения за кожата на лицето си, когато започнах усилено с тренировките и ги комбинирах и с хранителен режим. От много време колагенът присъства в добавките, които приемам, защото заглажда бръчките, хидратира в дълбочина и поддържа здравето на косата, кожата и ноктите. В момента по препоръка на приятел нутриционист пия по схема Биосел Колаген. Предполагам, че на него се дължи този блясък и свеж вид, който виждам в огледалото в последно време. Помогна кожата ми да се запази еластична и свежа.

Здравината и еластичността на ставите са от ключово значение, особено когато човек спортува – как се грижиш за тях?

На майка ми й се наложи смяна на тазобедрена става и до-ста се притеснявах и аз да нямам наследствен проблем. Това също е от причините да залагам на Биосел Колаген като превенция. Болките в ставите и кръста, които имах в началото на тренировките, намаляха доста. Много по-подвижна и гъвкава се чувствам. Колагенът има свойството да смазва ставите и да действа превантивно при натоварвания. С повишаване на еластичността на ставите се предпазвам от контузии и болка. Иначе казано, с колагена сме първи приятели.

Промениха ли тренировките ежедневието ти, освен че благотворно се отразяват на фигурата ти?

Да, определено. Винаги са ме учудвали хора, които ми казват, че нямат време за фитнес. Обикновено им задавам въпроса: „Искаш да ми кажеш, че за цяла седмица не можеш да отделиш 3 часа за здравето си и да се почувстваш по-добре?“. Та ние минимум по 3 часа на ден висим в социалните мрежи. Това с нямането на време са само извинения и лек мързел дори. Ако човек иска да е на първо място здрав и да изглежда добре, трябва да спортува.

Мислиш ли, че може да запазиш и да поддържаш занапред този активен начин на живот?

Вече шести месец поддържам темпото да ходя 3 пъти седмично на тренировки и да се храня правилно. Разбира се, позволявам си дни, в които си хапвам от любимите вредни неща, но определено през останалото време прилагам калориен дефицит.

Как съхраняваш в ежедневието твоя запазен знак – усмивката?

Няма нищо по-красиво от усмихната жена! Няма как дори и лошият ден да не стане добър благодарение само на една усмивка! Усмихвайте се, това ще направи щастливи вас и хората около вас!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР