За какво е жадна кожата ви?

Всичко, което трябва да знаете, за двете най-важни хидратиращи съставки...

10 December 2018

Няма как да не сте забелязали, че напоследък хиалуроновата киселина се превърна в абсолютен тренд в красотата, както и това, че дерматолозите наблягат изрично на витамин Е като „тайна рецепта“ за съвършена кожа. Има причина това да е така.

Хиалуроновата киселина може да подобри рутинната ви разкрасяваща грижа. Тя представлява полизахарид, синтезиран от организма и се съдържа във всеки от нас още с раждането. Хиалуроновата киселина има спираловидна структура, благодарение на която се превръща в „гъба“, която може да приеме 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. Затова тя отговаря за хидратацията на кожата и нейното овлажняване. С времето количеството й намалява, което води до преждевременно стареене на кожата. Използването на козметични средства, обогатени с хиалуронова киселина, прави кожата по-здрава, гладка и здрава. Това е особено важно за зоната около очите, тъй като тя е десет пъти по-тънка от останалата кожа на лицето. По тази причина признаците на стареене винаги се появяват първо там.

За щастие, хиалуронова киселина може да се извлича от натурални продукти като биоферментирал пшеничен зародиш.

Витамин Е е друга, изключително важна за състоянието на кожата съставка. Благодарение на своите антиоксидантни свойства, Витамин Е се бори със свободните радикали в клетките и по този начин забавя стареенето на кожата.

Серията „Vitamin E” от The Body Shop съдържа тези две съставки, които се грижат кожата ви винаги да е здрава, еластична и млада.

Ето и няколко лесни стъпки, с които ще „утолите жаждата“ на кожата си, създавайки си нова рутинна грижа с витамин Е и хиалуронова киселина:

1. Измийте лицето си с кремообразния Нежен почистващ гел за лице Витамин Е.

2. С формулата на Лосион за лице Витамин Е Aqua Boost, след като сте измили и тонизирали кожата, ще създадете комфорт за кожата си. Лосионът премахва усещането на омазняване , но нежно й дава нужната хидратация, за да не се получи обратният ефект.

3. Хидратирайте и изгладете фината зона около очите с Околоочен крем Витамин E.

4. Защитавайте и овлажнявайте кожата всеки ден с Хидратиращ крем гел за лице Витамин Е .

5. Преди лягане, за да предотвратите изсушаване на кожата през нощта, нанесете Нощен крем за лице Витамин Е.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР