Бюти блиц с Мари Константин Будева

Инфлуенсър, блогър, а от няколко месеца основател на комплекс от студиа S.P.A.C.E., събрани под един покрив
в 4-етажна сграда в центъра на София.

Люба Вангелова 29 March 2024

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за себе си.

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо?

Грижата за кожата е сред темите, които ме вълнуват най-много. Приемам го като въпрос на дисциплина, а не толкова „време за мен“. Защото време да се глезя невинаги мога да намеря, но като знам, че с тази кожа сме... неразделни (Усмихва се.), веднага се мотивирам да си спазвам рутината. Почистващата грижа на Forlle’d в две стъпки ми е основата за поддържането на здрава кожа. Със слънцезащитния крем на Gala Secrets ще запазя задълго младежкия ѝ вид. Много ми е трудно да се огранича и да избера само още един любим, но ще трябва да е маската за лице pHformula Dermabrasion cream – буквално съм с нова кожа, откакто я използвам. И последно, но много важно: хидратираща комбинация от дневен и нощен крем са неизменна част от рутината ми.

Как грижата за средата влияе на бюти навиците ти?

Гледам да избирам продукти, които се фокусират върху естествените и био съставки, както и такива, които се произвеждат с минимален екологичен отпечатък. Не мога да кажа, че избирам само продукти с еко опаковки, защото много повече се фокусирам върху съставките, които все пак слагам на лицето си, но предпочитам опаковките, които могат да се рециклират. Може би най-важно за мен е козметиката да не е тествана върху животни.

Какво означава да си млад?

Младостта е състояние на духа и до голяма степен доброта – преди животът да те е сблъскал с лошотия, преди да те е очукал, да е прекършил мечтите и да е счупил розовите ти очила. Това ми е много голям страх – че ще спра да виждам доброто в света, защото при много хора става така. След много разочарования започват да виждат и очакват само лошото, стават мнителни и губят своята детска „наивност“, която за мен представлява младостта. За щастие, някои хора пък остават вечно млади – например баба, затова всички я обичат.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Най-много харесвам усмивката си – според мен една усмивка винаги може да направи нещата по-хубави. Има много неща, които не харесвам в себе си, например носа ми, но се старая да ги приемам и да се усъвършенствам, където мога.

Мари Константин Будева

Най-добрият спорт/активност за тонус.

Плуване и фитнес със собствена тежест. За мен – в комбинация със сауна и леден душ/вана.

Отваря ли врати визията?

Визията отваря врати, но само дотам. А има и обратната ситуация – понеже съм млада и руса, ми се е случвало да се държат с мен изключително снизходително. Бях в една институция със семеен приятел – през цялото време мъжът, който работеше там, обясняваше на него неща за мен и моите лични данни и казваше: „Вие ще ѝ обясните после“. Аз през цялото време казвах: „Няма нужда, аз ви разбрах“. Много такива ситуации имам.

Специалният въпрос: Новата бизнес посока в твоя път свързана ли е с някакъв вид житейско узряване или с нов етап в живота ти?

Новият ми бизнес S.P.A.C.E. представлява за мен не само нова посока в моя професионален път, но и етап на житейско узряване и развитие. Той е резултат от моето лично осъзнаване – с какво искам да се занимавам, какво умея и кои са силните и слабите ми страни. Както и от желанието ми да създам нещо уникално и вълнуващо – различно и обединяващо под една шапка нещата, които обичам да правя. Създаването на студиа за снимки, екипи за заснемане на съдържание и зали за събития е резултат от моите професионални и лични опити, които са ме подготвили за този нов етап. Вярвам, че S.P.A.C.E. не само ще ми предостави възможност да изразя творческата си страна и да вдъхновява други хора да го правят, но и ще помогне за създаването на вълнуващи и цветни български проекти, давайки поле за изява на изключително талантливи артисти. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР