Да си поговорим за мода, откровено

Стефан Зийгел, основателят на радикалната модна платформа Not Just a Label споделя ноу-хау с български модни таланти в София

16 May 2016

Предприемачът, променящ лицето на световната модна индустрия, Стефан Зийгел пристига в България за DigitalK – водеща технологична конференция в Източна и Югоизточна Европа, провеждана в София на 19 и 20 май тази година. В петък той ще излезе на сцената на DigitalK със своята презентация "Автентичен радикализъм: Променящата се система на модата." А ден преди това (на 19 май, от 18.30 часа), Зийгел ще разговаря със Сандра Клинчева пред български студенти и дизайнери за възможностите пред младите таланти, за селекционния процес на Not Just a Label и за виждането си за днешния и утрешния ден на модата.

Кой е Стефан Зийгел?

Бивш модел и финансист, Стефан Зийгел създава на 30-годишна възраст уебсайта Not Just a Label, за да предостави витрина и подкрепа на млади дизайнери от целия свят. Замисълът му е семпъл и етичен – модата генерира огромни продажби, но дрехите от най-големите модни вериги биват обличани средно 4 пъти, преди да стигнат до сметището. Защо парите и признанието на ценителите на модата да не отиват при истинските творци, онези млади хора, които създават тенденциите и лично изработват дрехите, обувките и аксесоарите, в противовес на скандалното свръхпроизводство в тази индустрия?

Започнат от нулата с усилията на Стефан и брат му Даниел през 2008 година, днес онлайн магазинът излага дизайнери от над 127 страни, представени са над 20 хиляди артиста. Освен с продажби, платформата оказва всевъзможна подкрепа на младите таланти – от участия в изложения, през програми за финансиране и менторски семинари, до изграждане и консултиране на марки. Екипът на Not Just a Label самостоятелно селектира предложенията, като най-впечатляващото е, че платформата работи без "входна такса" за дизайнерите.

Стефан Зийгел е от Северна Италия, където се произвеждат 40% от луксозните модни стоки в Европа. Възпитаник на военноморското училище във Венеция, професионалната му биография започва като модел на световни марки като Prada, Gucci, Kalvin Clein на 5 континента още като студент. Икономическото му образование във Виена го отвежда до кариера във финансите, където Зийгел успява като водещ инвестиционен аналитик в Швейцария, Ню Йорк и Лондон за корпорации като Ernst&Young и Merrill Lynch. Съчетанието от ранен интерес към модата и опитът във финансовата сфера резултират в изключителния му бизнес усет и практически размах.

Билети за DigitalK може да закупите тук: DigitalK

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР