Brunello Cucinelli пролет/лято 2024 – ключовата дума е баланс

17 April 2024

Равновесието е ключовата дума на сезона, ценност, която прониква в цялата дамска колекция пролет/лято 2024на Brunello Cucinelli, като изискан баланс на противоположни сили: минималистично и богато украсено, добавяне и изваждане, естетика и функционалност.

По този начин равновесието на нов съвременен лукс е динамично, резултат от „ребалансиране“ на гардероба, където две души съжителстват и се подсилват взаимно: дрехи, които са чисти и прости, или дрехи, които са единствени по рода си. Общият знаменател на всички тези сили е привличането на вечен стил, отличителната същност от изследванията на Brunello Cucinelli, способен да се обновява според стимулите и нуждите на момента,като в същото време естествено запазва идентичността на своите естетически кодове.

Шивашки вкус

В унисон с нарастващото желание за подреденост и изчистеност, шивашкото качество предлага основна отправна точка засъвременен баланс, изразяващ привидна простота, изтънчена непринуденост. Чрез добре направени конструкции,всяка визия и всяка дреха изразява качество, автентичност и подновено желание да се обличаш с индивидуалност и без излишък.

Отвъд ограниченията на блейзърите и костюмите, които са в основата на колекцията, шивашката интерпретация също се разпространява към връхните дрехи, където се отстъпва специално място на тренчкотите и дъждобраните с вечен привкус. Подредената привлекателност на съвпадащите комплекти се разширява до ризи, удобни сака, комбинирани с поли или панталони.

Естествени цветове

Идеалите за мярка живеят и в цветовете, които в хармония с формите и пропорциите, формулират магнетичния чар на монохромните тоалети. Палитрата премества вечните неутрални към студени нюанси, като морска сол, с летен, естествен вкус. Докосвания от сребро и „стрида“, пясък, въже и кварцово сиво, сено и бетон. Присъствието на бялото е основно, от чисто и ярко до нюанси на масло, восък и мляко, докато земните тонове вдъхновяват по-наситените кафяви нюанси, които се редуват с класическите интервенции на тъмно кафяво и черно.

Чисти материали

С еволюцията на модата, калибърът на материалите отговаря на възприятието, подхранвано от усещането за качество и дискретен, тих лукс. Далеч от това да са небрежни, тъканите имат яснота и дефиниран характер: винаги със скъпоценен вид. Дори тъкани, които традиционно са по-неформални, като лен и деним, са представени с текстури, които подобряват линиите на дрехите. Раетата са повече от декоративни, с композиционен и триизмерен ефект.

Аксесоари

Философията на баланса е завършена с аксесоарите, където всичко е внимателно проучено с намерение да подобри формата и придаде чувството за пропорция и истински лукс.

Повърхностите и текстурите са определящите характеристики на чантите, които се развиват в нови обеми, за да формулират гъвкав и ежедневен баланс между естетика и функционалност.

Открийте дамската колекция пролет/лято 2024 на Brunello Cucinelli в бутика на ул. Съборна 4 или онлайн на luxury.mdl.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР