Супермоделите на 90-те днес

Къде са и с какво се занимават Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън? Към тях бихме добавили и Клаудия Шифър, Кейт Мос, Татяна Патиц, Ел Макферсън

eva.bg 27 April 2024

Снимка: getty images

Започваме с едно видео.

Излишно е да казваме, че това е официалният видеоклип към песента "Freedom!'90" на Джордж Майкъл.

В него участват едни от най-красивите жени на планетата. Супермоделите на 90-те.

Според нас това видео е нищо по-малко от музикално-моден шедьовър!

Какво се случва с тях сега?

Къде са и с какво се занимават Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън?

Към тях бихме добавили и Клаудия Шифър, Кейт Мос, Татяна Патиц, Ел Макферсън.

Ще се опитаме да дадем отговор на горните въпроси.

Наоми Кембъл (53)

Наоми е искала да бъде танцьорка и прави първата си публична изява едва на 8 години в музикалния видеоклип към песента на Боб Марли "Is This Love".

Докато пазарува в Ковънт Гардън, я забелязват от модна агенция.

Появява се на корицата на списание ELLE още преди 16-ия си рожден ден.

Наоми Кембъл никога не е спирала да се занимава с моделство.

Тя продължава да дефилира и да краси кориците на списанията през последните няколко десетилетия.

Сред последните й изяви е участие в Седмицата на модата в Ню Йорк през 2023 г.

Но това не е всичко. Наоми лансира няколко парфюма. Участва като ментор и съдия в британското издание на риалити шоуто "The Face". Създаде своя собствена уеб поредица в YouTube, наречена "Без филтър с Наоми".

А тази кампания за Alexander Wang беше истински фурор.

"Майка ми и баба ми ме научиха, че даването на нещо по-малко от 110% просто не е опция и че когато животът те събори, се изправяш и продължаваш да вървиш напред!", казва Наоми.

"Металните шипове действат като бронирана втора кожа, проява на мощ и сила – …придаване на остри ръбове на женствеността."

Наоми е майка на две деца. Дъщеря й се роди през май 2021 г., а синът й - през юни 2023 г.

Синди Крауфорд (58)

Синди Крауфорд е едно от най-разпознаваемите лица в индустрията. От рекламите на Pepsi Super Bowl до емблематичните моменти на Оскарите облечена във Versace, Синди трудно може да бъде забравена.

Синди се омъжи за втория си съпруг Ранди Гербер през 1998 г. Двамата са родители на Престън и Кая. Децата на Синди поеха по нейните стъпки в професионално отношение. Всъщност Кая Гербер може би вече се изравни с майка си по брой ангажименти за световни модни марки.

"Вярвам, че поне 70% от родителството се пада на майката. В нашата къща аз съм тази, която знае за всички училищни неща, помага с домашните, организира срещите за игра и помни партитата за рождени дни."

След като се оттегли от моделството през 2000 г., Синди Крауфорд стартира няколко бизнеса, сред които линията за мебели Cindy Crawford Home през 2005 г. и марката за грижа за кожата и грим Meaningful Beauty през 2009 г.

Синди продуцира документалния сериал на Apple TV+ "The Super Models", който излезе миналия септември и който разказва историята на супермоделите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

 

През март тази година Синди Крауфорд се появи, заедно с още 39 вдъхновяващи жени, на корицата на британския Vogue.

"Лицето, което имате на 25 години, е лицето, което Бог ви е дал. A лицето, което имате след 50, е лицето, което сте си спечелили", обича да казва Синди.

Броят беше последен под ръководството на главния редактор Едуард Енинфул. Сред жените икони са и Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Кейт Мос, както и дъщерята на Синди - Кая Гербер.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Янка
27 April 2024, 12:42

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

ТВОЯТ КОМЕНТАР