Десетте най-скъпи рокли и дамите, които имаха честта да ги носят

eva.bg 10 March 2024

Снимка: getty images/guiliver

Представяме ви една интересна галерия, която включва красиви дами, приказни дизайнерски рокли, паметни светски и публични събития.

Става въпрос за десетте най-скъпи рокли, дамите, които са имали честта да ги носят и събитията, на които са били.

Списъкът на красивите дами и красивите им рокли е съставен от списание Harper's BAZAAR. Ние сме събрали за вас подробна галерия на роклите, така че в детайли да се насладите на това модно пиршество.

Лупита Ньонго на Оскарите през 2015 година

Цена на роклята 150 000 долара

През 2015 година Лупита Ньонго е зашеметяваща в дългата бяла рокля на Calvin Klein. Това, което прави дизайнът толкова скъп е, че е покрита с близо 6 000 перли.

Цената е около 150 000 долара. Вижте прекрасната рокля върху перфектното тяло на Лупита в галерията ни.

Кейт Бланшет на Оскарите през 2007

Цена на роклята 200 000 долара

На наградите Оскар през 2007 година любимата ни актриса Кейт Бланшет сияе в сребриста рокля с едно рамо на Armani Prive.

Целият този блясък, който сигурно ви заслепява, гледайки тази стилна рокля, е на цена от 200 000 долара, защото дизайнерското творение е покрито с кристали Сваровски.

Вижте я в детайли в галерията ни.

Бионсе на Мет Гала през 2016

Говори се, че всяка перла на изработената по поръчка латексова рокля на Бионсе за Мет Гала през 2016 г. струва между 6000 и 8000 долара.

Точната цена на самата рокля не е известна, но като се има предвид, че тя бе покрита от горе до долу с перли, може да се каже, че говорим за една впечатляваща като сума рокля.

Вижте снимки в галерията ни.

Сватбената рокля на Кейт Мидълтън

Съпругата на принц Уилям, която понастоящем е новата принцеса на Уелс, бе впечатляваща на сватбения си ден през 2011 година.

Булченската й рокля е дело на Сара Бъртън и цената й е около 400 000 долара… Впечатляващо нали? Но пък като се има предвид, че говорим за кралска сватба, цената е донякъде очаквана.

Вижте снимки в галерията ни.

Никол Кидман на наградите Оскар през 1997

Цена 2 милиона долара

В рокля на Christian Dior от колекцията висша мода, Никол Кидман събра всички погледи към себе си на наградите Оскар през далечната 1997 година. Цената на това бродирано на ръка модно творение сега е 2 милиона долара!

Сватбената рокля на Амал Клуни

Цена 380 000 долара

Дизайнерът Оскар де ла Рента създаде зашеметяващата рокля, която Амал носи на сватбата си с Джордж Клуни през 2014 г

Дженифър Лорънс за Оскарите през 2013

Цена 4 милиона долара

Лорънс изглеждаше зашеметяващо на Оскарите през 2013 г. в бална рокля на Dior Couture. Да, това е същата тази рокля, с която тя се препъна на път за сцената, където получи и заветната статуетка Оскар.

Но пък винаги естествената Дженифър Лорънс умело отигра тази иначе така конфузна за всяка звезда ситуация.

Вижте снимки както от падането, така и от червения килим, а след това и със статуетката в ръка. Смело може да кажем, че роклята засенчва Оскара!

Роклята "Честит рожден ден, г-н президент" на Мерилин Монро

Цена 1,3 милиона долара

През 1961 г. тази рокля е създадена от Jean-Louis Berthaulto специално за изпълнението на Мерилин Монро в Медисън Скуеър Гардън на партито по повод 45-ия рожден ден на Джон Ф. Кенеди. Роклята с розови пайети е била продадена на търг за 1,3 милиона долара.

Одри Хепбърн в "Закуска в Тифани"

Цена $923 000

Тази  рокля от филма „Закуска в Тифани“ от 1961 г., създадена от Givenchy, беше продадена през 2006 г. за близо един милион долара.

Рокля на принцеса Даяна от фестивала в Кан

Цена 137 500 долара

Покойната принцеса Даяна носи тази вечерна рокля от копринен шифон на Катрин Уокър три пъти: веднъж по време на портрет с фотографа Терънс Донован, на премиера на опера през 1989 г. и отново на филмовия фестивал в Кан през 1997 г. Тя беше продадена на търг, като печеливша оферта бе за над $137 000.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР