А зад кулисите – приказен свят

Сещам се за една притча, която чух наскоро от Хорхе Луис

24 July 2012

Сещам се за една притча, която чух наскоро от Хорхе Луис (инка, за чиято книга ще прочетете в EVA през август). В нея се разказва за младеж, който отишъл при местния мексикански шаман и го попитал: „Мъдри, ти, който разбираш езика на животните, чуваш гласа на земята и се свързваш с пазителите на планините, така като ме гледаш, виждаш ли нещо в мен?“ „Да – отговорил шаманът. - Виждам. В теб има един бял и един черен вълк, които непрекъснато се бият.“ „А кой от тях ще победи?“ - питал младият човек. „Този, който храниш повече.“

Ясно е - във всеки човек има две половини – едната го вдъхновява да гради, другата го подтиква да руши. На коя ще даде възможност да се изяви, е негов личен избор.

Днес, пресичайки ул. „Раковски“ в посока площад Славейков, видях този красив трафопост. И денят ми стана по-радостен с него. Освен артистичното решение скучна кутия за кабели да бъде превърната в изкуство това е и стъпка, която ни приближава до по-красивия ни и подреден град. И дава повече храна на нашия бял вълк.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР