Коя ще бъде най-добрата снимка

09 June 2017

Luo Pin Xi, Китай

Един от най-големите фотографски конкурси в света – Sony World Photography Awards, издание 2018 – вече е отворен за участие. Кандидатствайте безплатно на www.worldphoto.org.

Можете да се включите в един от четирите конкурса:
За професионалисти – 10 категории, в които се журират набор от творби на даден автор (5-10 снимки)
За любители – най-добра снимка в 10 категории
За младежи – млади фотографи на възраст между 12 и 19 години, изпратили снимка по предварително зададена тема
За студенти по фотография

В 11-тото издание на Наградите има и две нови интересни категории в раздела за професионалисти – „Креативност“ и „Открития“. И двете са въведени, за да съберат творбите на онези, които правят най-съвременното изкуство в тази област.

От тази година Sony въвежда и нова грантова програма. Многобройни финансови премии от 7 хиляди долара ще бъдат дадени на избрани фотографи сред победителите в категориите за професионалисти, за да бъдат подкрепени да продължат да развиват своите фотографски проекти.

Наред с това, селектирани фотографи от конкурса за студенти ще получат по 3 500 долара, за да работят съвместно по нов фотографски проект, създаден съвместно от Sony и Световната фотографска организация. Носителят на отличието „Фотограф на годината“ ще получи парична награда на стойност 25 хил. долара, а победителят сред всички фотографи-любители - 5 хил.

“Отличието “Фотограф на годината“ ми даде такова поле за изява и популярност, които никога не съм си представял,” казва Фредерик Буйкс, победителят за 2017.

Пълният списък на конкурсните категории и тяхното описание вижте на www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР