Дублетни форми

Свобoда Сидерова 22 August 2016

Влюбените искат да делят всичко поравно. В това число и уханията. Ето списък на двойките, допълващи се идеално не само по съдържание, но и по дизайн.

L’Eau Kenzo Electric Wave на Kenzo – синхронно плуване

Замерването на олфактивната вълна носи отличен на изпита по аеродинамика. Съставките са една от друга по-позитивни. За нея: бял лотос, покрит с роза, и мускусно-кедрова база уравновесяват буйството на нектарина и мандарина. За него: юзу, бомба от искряща и тонизираща енергия. Розов грейпфрут и зелена ябълка й добавят мекота преди да дадат път на клонче мента. Двата блока вълниста вода в тюркоазено и индиго достигат прага на жизнерадостта.

Air&Sun di Gioia на Armani – аурата на Средиземноморието

Акватичният характер на оригинала се допълва от други природни елементи – въздух и слънце. Настроението на двата дамски аромата е gioia (радост, от италиански). Air di Gioia е като вятъра на свободата, ухаещ на мандарина и нероли. В един момент той сменя посоката си и ви обгръща полъх на иланг-иланг и портокалов цвят. Sun di Gioia напомня на затоплена от слънцето кожа (бергамот, фрезия, иланг-иланг и жасмин). Флаконите са с цвета на елементите.

L’Eau d’Issey на Issey Miyake – примамка за сетивата

Дуетът, възвестяващ началото на красив летен ден, празнува зората. Дамският, вдъхновен от екзотичната свежест на личи, маракуя и гуава, е като фюжън, подсилен от розов грейпфрут. При мъжкия киви, ананас и индийско орехче извикват във въображението изблик на енергия. Вертикална дълбочина им придават ветивер и кипарис. Флаконите, дело на английската дизайнерка Мишел Маккини, сияят със златиста светлина и ободряваща свежест.

Quatre Intense на Boucheron – годежен пръстен в Париж

Вдъхновена от колекцията пръстени и по-наситена от оригинала, двойката аромати завладява нови територии. Флиртът на праскова и круша в дамския сюблимира жизнеността си в пищно сърце. Жасмин самбак и роза звучат като заклинания за щастие. В следата на мъжкия доминира кожена нотка в компанията на черен пипер и черна виолетка. Ветивер и зърна тонка умножават трайността. Интерпретацията на иконичния пръстен е в розово и бяло злато.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР