Извънземната Карла Желич

Тя е сред най-разпознаваемите хърватски инфлуенсъри. Стилът ù е не просто необичаен – дрехите, с които ще я видите, не всеки би имал смелостта да носи

Люба Вангелова 19 March 2024

Карла Желич е сред най-разпознаваемите хърватски инфлуенсъри, позната в социалните мрежи като Karla Croft или Superbabekillah. Стилът ù е не просто необичаен – дрехите, с които ще я видите, не всеки би имал смелостта да носи. Тя се справя перфектно. Превръща най-дръзките комбинации в естествени и ги носи с вродена увереност.

Неслучайно Карла е избрана за едно от лицата на глобалната кампания на модния бранд Thierry Mugler и на най-новия аромат Alien Hypersense. Има какво да научим от нея – за модата, за вътрешната свобода, за ценностите на поколението, чийто представител е.

В това интервю Карла разкри малко от личния си свят и ни предаде част от своята мъдрост.

Mugler лансира първия Alien през 2005-а. 21 години по-късно настъпи моментът за Alien Hypersense – наистина е ново поколение. Какво означава за теб да си част от глобалната кампания на Mugler?  

Да бъда част от глобалната кампания на Mugler, особено за такъв емблематичен парфюм, какъвто е Alien, наистина означава много за мен. Особено идвайки от малка страна и израсналa в наистина малък град, винаги съм се чувствалa като „извънземно“, което никога не се е вписвало в нея. Въпреки това останах вярна на себе си, колкото и да беше трудно и това ме доведе тук, където съм днес. Да съм едно от лицата на Alien има дълбоко значение за мен на много, много нива. И разбира се, това е доказателство, че наистина можете да стигнете далеч, ако вярвате в себе си. Толкова съм благодарна, че Mugler разпозна „извънземното“ в мен и сметна работата ми за достатъчно добра, за да бъда част от световната кампания.

Опиши това радикално поколение, чието лице си – какви са ценностите му?

Ценностите на това поколение са уникалност, смелост и всичко, което е различно във вас, по безапелационен начин. Това означава да притежаваш себе си и да откриеш магията в своя „вътрешен извънземeн свят“. Не да се криеш, а да празнуваш необикновените си черти и да бъдеш най-яростната и готина версия на истинското си аз. Най-просто казано – свободата да бъдеш това, което си в действителност, с всичките си уникални недостатъци, черти и всичко, което те прави теб.

Разпознаваш ли в уханието черти от твоя характер?

Абсолютно! Това е точно страхотната, добре направена комбинация от мекота, свръхженственост, свръхчувствителност и смелост, която наистина подхожда на характера ми и затова усещам, че ароматът ми пасва перфектно.

Версията на този аромат е определяна като „яростно флорална“. Как ти усещаш уханието? Има ли нещо „опасно“ в него?

Определено усещам яростта на този аромат, мисля, че богатите дървесни нотки, смесени с флорални и плодови нотки, му придават характерната дързост. Въпреки това не бих го описала като твърде агресивен. По-скоро ярост, обвита в чувствена мекота.

Опиши първата ви среща с Alien Hypersense?

Първоначално бях хипнотизирана от опаковката и самия флакон, той направо ме изуми. Вибриращите цветове и разпознаваемият дизайн го превръщат в произведение на изкуството. Вълшебен е. След като бях очарована от красотата на флакона, пръснах развълнувано от парфюма в очакване на пътешествието, на което Hypersense ще ме отведе. И той не ме разочарова. Пренесе ме в друга вселена – толкова цветна, ярка, мечтателна, но смела и мощна в същото време. Това оживи и изостри всичките ми сетива.

Твоята визия е впечатляваща, излъчва свобода. Какво е тя за теб?

Благодаря ви, толкова се радвам, че това е начинът, по който виждате и усещате моята работа и настроение. Моята визия се основава на свободата да бъда себе си, свободата да излизам извън рамките, в които обществото иска да ни постави, свободата да изразявам себе си в моите върхове и в моите спадове. Просто свободата да бъдеш себе си е най-трудното, но най-вълшебното нещо в света.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР