Валентино и едно тайно парти в Рим

Born In Roma Intense е най-новият парфюм на Valentino. За жени и за мъже

Десислава Найденова 02 March 2023

„Елегантността е балансът между пропорционалност, емоция и изненада“, казва Валентино Гаравани, един от най-великите модни дизайнери на всички времена. Не ни остава нищо друго, освен да се доверим на 90-годишния вече италианец. А и да си помечтаем за тази розова рокля...

Но не за рокли Valentino ще си говорим днес, а за парфюми. Интензивен нов аромат, който ни накара да го пожелаем още преди да сме го усетили върху кожата си. Иконичният Rockstud дизайн на италианския бранд, който обгръща флакона на дамския и мъжкия парфюм, е абсолютен шедьовър, действащ като магнит за ръцете ни.

Лансиран през 2019 г., Born In Roma е сред най-разпознаваемите аромати на Valentino. Парфюмът е ода за уличната култура на Рим – елегантна, но същевременно и дръзка. С Born in Roma Intense сега, през 2023 г., нещата отиват по-далеч, защото Valentino трансформира дръзкия подпис на оригиналния Born in Roma в по-топъл и чувствен регистър, където можем да доловим духа на висшата мода.

Лица на Born In Roma Intense са моделите Адут Акеч и Ануар Хадид. Това магнетично дуо въплъщава идеята за двойствеността и алтер егото. Виждаме ги като лидери на екстравагантна общност, вдъхновена от стремежа си към интензивен живот. Впускаме се в приключение заедно с тях из улиците на Вечния град, докато не се потопим накрая в нощта и емоциите, които носи тя със себе си.

Born In Roma Intense Donna

За да изразят с аромат енергията на тази топла нощ в Рим, майсторите Amandine Marie и Honorine Blanc пренаписват традиционните правила в парфюмерията. Ванилията е подсилена с емоционално трио от жасмин, разкриващо ярка, кремообразна и модерна флоралност с мощна следа. В комбинация с базова нотка от бензоинова смола, резултатът е магнетичен, флорален кехлибар – среща между дълбочината на смолата и флоралната прегръдка. Дамският аромат Born in Roma Intense Donna ни пренася в нощта с нова интензивност.

Born in Roma Intense Uomo

Контрастът между свежест и по-тъмна чувственост е водещ при мъжкия парфюм, в който са закодирани инстинктите и бунтарската елегантност. За да създадат хипнотичния аромат, главните парфюмеристи Guillaume Flavigny и Antoine Maisondieu влагат интензивността, използвайки дълбоко опушен ветивер от Хаити. Това се счита за най-изтънченото и балансирано качество на ветивера. Мощната база е още по-съблазнителна и изискана благодарение на уханния взрив между лавандула и ванилия.

Флаконът, както споменахме в началото, е с Rockstud дизайн. През 2010 г. италианският бранд представя модел обувки на висок ток. Обувките са обсипани с пирамидално оформени метални капси, а идеята е на тандема Мария Грация Киури и Пиерпаоло Пичоли – двамата творчески директори, поканени лично от Валентино. Rockstud обувките поставят началото на новата жена Valentino.

Бутилката на Born in Roma Intense пресъздава същия пропорционален релеф, от солидно стъкло, и затвърждава статута си на произведение на изкуството с логото на Valentino. Жената и мъжът Valentino са тук и ни канят на тайно парти в сърцето на Вечния град. Идвате ли?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР