Нещо ново, нещо старо

В парфюмерията перифраза на американската сватбена традиция е интерпретацията на известни аромати. Липсата на първородност обаче невинаги означава вторичност

Свобoда Сидерова 15 March 2016

Hugo Extreme на Hugo Boss

Екстремна свежест е посланието на двойката аромати. Мъжкият се разкрива с наситени нотки на зелена ябълка за максимален ефект. Лавандула, градински чай и здравец ги свързват в неоспорима химия. Нарастващата еротика привлича слабия пол по-силно от феромони. Дамският вибрира с дръзки акорди на хималайска червена трева и хибридна къпина с вкус на малина. Ммм... Перфектно за стимулиране на любопитството и разгаряне на въображението. Бурята в сърцето е за сметка на жасмин и черен чай, а рядко използваният в база османтус утроява притегателната им сила.

Kenzo Homme EDP

Наситеност, дълбочина, изтънченост. Легендата Kenzo Homme се пречупва през призмата на бягство от традиционните правила. Парфюмната вода се разгръща върху базата на тоалетната от сантал и морски нотки. Мъжественост и енергичност излизат на преден план. Бризът ухае на цитрус, кардамон и мента. Новите ветивер и кедър изпълват композицията с медитативно спокойствие.

Guilty Eau на Gucci

Леки и нежни, интерпретациите на класическите Guilty за мъже и жени късат с традицията на искрящите и свежи тоалетни води, показвайки по-деликатен и романтичен характер. За нея: флоралният подпис на оригинала – лилия, допълнена с акватичен акорд, личи и дива ягода, възпроизвежда привлекателността на гола кожа. Дързък и провокиращ синоним на сексапил и власт. За него: цитрусите на старта преминават в благороден дървесен ирис. Плюс оформящи „тембъра“ на притежателя си пачули и мускус. Накратко, съвременна кройка. Не само се харесва, но и отива на всички без изключение.

Fahrenheit Cologne на Dior

Франсоа Демаши превръща оригинала, надарен с неповторим чар, в одеколон. Докато прелива с нова горчива свежест, той остава верен на вулканичния темперамент на аромата икона. През цитрусовия коктейл и влажната бодрост на морски бриз срамежливо наднича виолетка. Фасетите – подправъчна (кимион, индийско орехче) и дървесна (кедър, ветивер), са там, но свирят втора цигулка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР