Непознатата в мен

Модна икона или секси и изтънчена натура. А може би съблазнителка? Парфюмеристите разкриват скритата ви същност

Свобoда Сидерова 19 January 2016

Видението на Фере за бялата блуза включва драпировка във формата на кала

Вдъхновен от бялата блуза с необичайна кройка Calice на Фере от 1982 г., Camicia 113 на Gianfranco Ferre очарова и възхищава. Давайки път на плътската красота, магнолия, божур и жасмин достигат звездния си миг.

Black Orchid EDT на Tom Ford продължава търсенето на черна орхидея. Неуловимото цвете е домакиня на бала под патронажа на черен трюфел и иланг-иланг. Нежно акомпанират бергамот и касис под аплодисментите на лотосово дърво.

Неповторим, за нея, единствената, е The One Essence на Dolce&Gabbana. В нотките звучи наситена ориенталско-цветна мелодия. Не, не звучи, а като плодова каскада (цитруси, праскова, личи) прелива, потъвайки в цветно сърце от любов (жасмин, бяла лилия, момина сълза).

За Marc Jacobs всичко е декаданс – както магическото шоу, по време на което имитатор на дизайнера разрязва музата Адриана Лима, така и Decadence. Също като флакона клъч от питон със златна верига и черен пискюл, така и акордът на сочна слива, златист шафран и кадифен ирис е must-have.

Минимализъм, изтънченост, дори поезия. Амбицията на L’Eau de Parfum I на Korres е в скоро време да се превърне в класика. Скъпоценният флакон носи гордо своите ценни съставки: фрезия, пачули, ванилия и бергамот.

Притежателката на Valentino Donna на Valentino се разхожда по безлюдния площад „Навона“ на Вечния град. Внезапна страст и неочаквана срамежливост я карат да наруши правилата на висшето общество. Бергамот, роза дамасцена, ирис и кожа й позволяват да остане себе си. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР