7 неща, които да вземете със себе си на почивка

15 July 2019

Лятото е време за почивка, забавление и дългоочаквани празници. В тази статия ще говорим за това, което не трябва да забравятеда сложите в куфара си, както и за тези неща, които може де си спестите, за да не прекалявате с с размера на багажа.

Защита от слънце

Слънчевите изгаряния са развалили не една ваканция. И за да не стоите през цялата седмица в стаята с изгорена и болезнена кожа, което със сигурност не е част от мечтите ви за лятна ваканция, то не забравяйте да се уверите, че пътната козметична чанта съдържа не само слънцезащитен крем за равномерен бронзов тен, но и лекарства против изгаряния и облекчаващи сухата и болезнена кожа лосиони. А за да се насладите без неприятни последствия на дълги разходки и продължителен престой на плажа - не забравяйте да вземете шапка.

Комплект за първа помощ

Където и да отидете, трябва внимателно да разгледате списъка с необходимите лекарства. Разбира се, можете да ги закупите на място, но ако таблетката е полезна през нощта или ако планирате да си починете далеч от цивилизацията, минималният набор за пътуване може да е доста полезен. Подробен списък на личния опит и здравословни проблеми на всеки от нас, но ето част от нещата, които е добре да вземете със себе си:

  • антисептици

  • водоустойчиви пластири

  • активен въглен

  • лекарство за спазми

  • лекарства за главоболие

  • антихистамин

  • памук

Сух шампоан

Дори ако в ежедневието не използвате шампоани в спрей формат, трябва да си го вземете на почивката. Морето и слънцето оказват неблагоприятно въздействие върху косата, което води до изсъхване на краищата и мигновено отслабване на корените. Сухият шампоан е универсално средство, което ще ви е от помощ както в палатката, така и в курорта за ситуации, в които нямате възможност да измиете косата си изцяло, но искате да изглеждате неустоимо.

Пътна козметична чанта

Често срещана грешка на много жени е да вземат със себе си цялата козметика, която имат. А това заема половината от куфара за почивката. За да се намали количеството на багажа, препоръчваме да се събере специална пътна козметична чанта, която включва козметика за пътуване с всички средства за грижа за кожата и косата, но в малки количества.

Много популярни марки предлагат версии за пътуване. Това позволява вместо 500 мл от любимия си шампоан или балсам да вземете със себе си малка бутилка от 100 мл, която е абсолютно достатъчна за една седмица. В този формат можете да намерите не само хигиенни продукти, но и кремове, декоративна козметика и оригинални парфюми в бутилки по 15-30 мл всяка.

Ярки аксесоари

Повечето почитатели на добрия стил и модата отиват на почивка не само за нови преживявания, но и за красиви снимки. За това как и какво ще бъде снимано, си струва да се мисли предварително, и веднага да се откажете от идеята за събиране в куфара на половината ви гардероб. Много неща няма да са полезни, затова изберете най-удобните и компактните тоалети, а за красивите снимки по-добре вземете няколко летни аксесоара. С парео и шалове ще изглеждате страхотно на фона на морето. Снимка в бански костюм може да бъде допълнена с модерна шапка с широка периферия, а в планината или на обиколка на стария град трябва да се съсредоточите върху контрастни обеци, гривни и мъниста.

Суха храна

Дори ако почивката ви е в луксозен хотел с три хранения на ден, трябва да опаковате нещо за ядене в пътната си чанта, защото никой не е застрахован от закъснелите полети и проблеми на пътя. Най-добре е да се взета храни, които не се развалят при високи температури - орехи, сушени плодове и зърнени блокчета са идеални. Такава дажба няма да отнеме много място в куфара или раницата, но може да помогне, особено ако пътувате с деца или близки.

Мултитул

Никога не се знае кога нож, отвертка или тирбушон може да бъде от полза в кризисни ситуации. По този повод на дълъг път винаги трябва да вземете компактен комплект с минимален набор от инструменти. Все пак, имайте предвид, че такива инструменти не може да се вземат в ръчния багаж на самолета, така че е по-добре да ги опаковате в багажа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР