Грим ала Пикасо

01 January 2019

Ефирни тюлени рокли, ярки цветове по лицата и дрехите, свежи цветя в косите създават неповторима романтична атмосфера в дефилето на Rodarte и напомнят на приказки от мистериозната гора.

Сестрите Лаура и Кейт Мълеви, стоящи зад марката, отново се обърнаха към флориста Джоузеф Фрий да създаде фантастични флорални аранжименти от живи цветя, които известната коафьорка Одил Жилбер подрежда като гирлянди корони.

Жилбер е гениална в сътворяването на магията зад кулисите и аранжирането на аксесоарите в косата, но важното е, че успява да ги задържи дълготрайно в прическата. Короните от истински цветя и уханието им са допълнени от експресивните цветове на гримьора художник Джеймс Калиардос, чиито интереси не се ограничават само и единствено до макиажа.

Основател и редактор в авангардното списание Visionaire, Джеймс признава, „че този сезон гримът му е вдъхновен от съвременното изкуство, и по-точно от картините на Пикасо“. Затова съчетава смело ярки цветове и абстрактни форми, като гримира клепачите на моделите в жълто, фуксия или тюркоаз и ги съчетава с ярко изрисувани черешови устни и аристократично бледа кожа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР