Една Еми за Кит Харингтън, моля!

Ирина Иванова 14 September 2018

Снимка: getty images/guliver

На 17 септември е церемонията по връчването на най-престижните награди за телевизия в света – Еми – и сериалът на сериалите „Игра на тронове“ е начело за пореден път, с цели 22 номинации. Една от тези номинации трябваше да е е за ето това момче – Кит Харингтън, или ако предпочитате – Джон Сняг. С или без статуетката (която в резултат на бума на сериалите през последните няколко години вече май е по-престижна от Оскар) обаче в момента Кит е една от най-големите звезди от своето поколение. И макар че последният сезон на „Игра на тронове“ е заснет, сме абсолютно сигурни, че зимата няма да дойде скоро за него.

През пролетта Кит Харингтън засне последните сцени на своя Джон Сноу в деветия сезон на „Игра на тронове“, а съвсем скоро след това взе че се ожени за партньорката си от сериала, с която все се разделят и събират, Роуз Лесли (Игрит). И двамата са на 31 (през ноември той ще навърши 32), от аристократично потекло, наследници на крал Чарлз Втори (и в този смисъл далечни братовчеди), както и на върволица от графове и херцози, израснали са в замъци и вековни английски имения, така че всъщност истинската „игра на тронове“ за Харингтън май тепърва предстои. Какво друго за Кит? Прощава се с девствеността си още на 14, но като повечето секси мъже не обича да го наричат „секси“. Би искал да е по-висок, а не само 1,73 м. Ненавижда своя запазен знак – дългата вълниста коса, – но докато снима „Игра на тронове“, договорът му го задължава да не я променя. Освен това трябва и да я поддържа „мазна“, като не я мие с шампоан цели 6 седмици преди снимки. Няма търпение да я подстриже след края на сериала. Въпреки синята си кръв или тъкмо заради нея Кит си пада лошо момче. На кастинга за „Игра на тронове“ отива с насинено око, тъй като предишната вечер се сбил в един McDonald’s. На първия снимачен ден от третия сезон отива със счупен глезен, понеже дни преди това, добре почерпен, се опитал да влезе в апартамента си през терасата. Друг път пък успява да подкупи полицай, спрял го за превишена скорост, с информация в аванс остава ли жив или не Джон Сняг в следващия сезон.

Приема насилието и откровените секссцени в „Игра на тронове“, но последните не са му сред любимите. В някои от тях (предпочита да ги нарича „любовни“, защото е романтик по душа) дори е използвал „задник дубльор“, макар че в повечето случаи се е справял със собствения си. Май все пак харесва имиджа си на секссимвол, когато последният му носи тлъсти рекламни договори. Така например като рекламно лице на марката Jimmy Choo Кит никак не се свени да бъде от секси по-секси.

Харингтън е пълен с всякакви фобии – да бъде изгорен жив, от тълпи, от паяци и от... самолети. Последната фобия му е сериозен проблем, тъй като непрекъснато пътува. Как разрешава проблема си? С едно голямо. Или две. Не очаквайте от Кит да проповядва трезвеност, въздържание и здравословен начин на живот. Единственото изключение е йогата. Истината е, че тялото на Джон Сняг е изградено не само с всекидневен фитнес, но и с асани, разтягане и медитация през ден.

Макар че, както стана въпрос, родословието му изобилства от славни прадеди, Кит най-обича да разказва историята на пра-пра-и така още осем пъти – дядо си Джон Харингтън, който е изобретил праобраза на съвременната тоалетна с казанче. Това се случва в края на шестнайсети век и дори кралица Елизабет Първа, чийто кръщелник е прародителят на Кит, си поръчва такава. Едва два века по-късно Александър Къмингс ще патентова своя вариант, който има много общо с изобретението на Харингтън и който ще се произвежда и използва масово.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР