Звезди и звездички

19 December 2017

Във фейсбук страницата си актрисата Ралица Паскалева постна текст, който изразява нейното разочарование от публикация в декемврийския брой на EVA. Публикацията беше разказ за любовта между нея и волейболиста Теодор Салпаров. Паскалева разказва в своя пост история, в която журналистка от списанието се държи крайно непрофесионално, незаписвайки „толкова много истории“, разказани от двамата, „копирайки” информация от интернет, а списанието й отказва правото тя да избира снимките, които ще бъдат публикувани. В заключение Паскалева призовава хората да не дават 7 лв. (за списанието - б.а.), за да не останат разочаровани.

Тъй като съм автор на текста и смятам, че обвиненията към мен и списанието са неоснователни и крайно обидни, ето и моята гледна точка.

Интервюто с Ралица Паскалева и Теодор Салпаров стана по предложение на пиарите на сериала „Откраднат живот“. Срещата с тях, двама млади и хубави хора, които обиколиха предавания и вестници, за да разкажат за връзката си, продължи не повече от час в столичен мол. Текстът е написан само въз основа на това, което двамата разказаха, и то наистина не беше кой знае колко различно от вече споделяното в други медии.

Направихме и снимки, според нас - най-хубавите им до момента снимки. На фотосесията Ралица пристигна с условието двамата с Теодор да имат достъп до всичките снимки и лично да изберат кои от тях да влязат в материала. В отговор на това желание бяха поканени в редакцията, за да участват в избора на снимки. Те не дойдоха. А редакцията няма практика да праща десетки снимки по пощата преди да е излязъл броят, това също беше обяснено. Беше им изпратен текстът с избраните от нас снимки. Ралица Паскалева поиска да се сменят две от тях, сменихме една, но публикацията не спечели от това - напротив.

Снимките са прекрасни, на тях се вижда взаимна любов и има много атмосфера, и всеки, който ги види в списанието, не може да отрече това.

Ето обаче че имало и друг вариант – да се „тропа с краче“, да се пишат зли имейли, да се поставят ултиматуми и след това да се организира цяла кампания във фейсбук срещу списанието.

Като журналист, който е правил повече от 15 години интервюта с родни и чужди звезди, не мога да не анализирам тази обидна за мен и за списанието ситуация. Деян Донков, Димо Алексиев, Юри Ангелов, Белослава - това са само една малка част от родните звезди, с които се получиха прекрасни интервюта и снимки и с които станахме приятели. Роби Уилямс, Енио Мориконе, Паоло Тавиани, Монсерат Кабайе, Мерилин Менсън, Пинк, Анастейша, Лени Кравиц са сред многото световни звезди, с които съм правила интервюта. С някои от тях - очи в очи, с други - по телефона, с трети - по имейла.

Айда – съпругата на Роби, много хареса материала за него и след като получиха и превода на текста, ме помоли да им пратим още списания в офиса му в Лондон.

Лиса Стейнсфийлд отдели цял ден на екипа ни в Рочдейл, ангажира стилиста на Лана дел Рей и ни се довери изцяло в избора на снимки. Нито Патрисия Каас, нито Роби Уилямс пожелаха да видят всички снимки и да одобрят коя от тях да излезе. Напротив, те се довериха на нашия избор и го харесаха. Защото са истински звезди и тяхната стойност не зависи от отражението на звездния им блясък в медиите. Световните сцени им принадлежат и те знаят колко е важно за техния успех около работата им да има аура на доброжелателност и да не изразходват излишно енергията си в измислени битки. Явно това е мярка за израстване.

Все пак всеки има шанс и време да порасне.

 

ВИЖ КОМЕНТАРИ
5
Емилия
19 December 2017, 22:08

До #3:

Тя е ЧОВЕК!!! Мисля, че звездите са на небето, но пък знам ли??? Понякога в България популярните хора доста се главозамайват. От кога харесванията на дадена публикация те правят стойностен човек? Толкова ли ниско паднахте всички, че животът ви зависи от харесването на снимки и публикации във фейсбук? Не ми отговярайте, знам перфектно до какви граници се разпростира деградацията в България.
От 4 години живея и работя в Испания и съм срещала доста от техните "звезди", винаги са се държали блестящо с една обикновена служителка като мен, но пък те не са звезди, не могат да се мерят с българските самозабравили се актьорчета, а просто хора, които обожават работата си и ценят хората,които ценят трудът им!!!

4
Гергана
19 December 2017, 21:19

ПорасТне!!! Липсва елементарна проверка на материала.

3
И. Р.
19 December 2017, 21:17

Ралица е харесвана от над 12 000 души и публикацията ѝ е подкрепена от над 2000 души за броени дни.
Тя е звездата,а вие журналистка. Има право да има избор за всичко,което вие или други ваши колеги публикуват!
Загубите са само за вас!

2
Максимилиан бербечелов
19 December 2017, 15:39

Аман от "Журналисти" като Вас... На Роби Уилямс му е било през не знам си кое за Вашето "списание" и за Вас "журналистите" му.

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР