Лили в Операта

Направи магия

17 February 2014

На входа на Операта се суетят репортери и фотографи. Светкавици на фотоапарати заслепяват влизащите политици, хора на бизнеса, светски персони, най-разнообразна елегантно облечена публика. Билетите, някои на стойност 200 лв., са били разпродадени много преди концерта. Говореше се, че на черния пазар достигнали до 700 лв. Лили Иванова винаги е била най-скъпата българска звезда и винаги е доказвала колко много заслужава високото си ниво. Вечерта на 13-ти февруари за всички присъстващи на великолепния й концерт беше магия! След шампанско и бяло и червено вино за wellcome drink слушахме талантливия сръбски китарист Зоран Янич, който свиреше в съпровод на балдонеон (миниакордеон за танго). Неговата свежа увертюра продължи 30 минути с танго и балканска музика. После кратко видео представи идеята на концерта да набере средства за построяването на огромен роял на скалите в морския курорт Лозенец. Роялът е по проект на Кольо Карамфилов и други български артисти и ще може да се превръща и в сцена, на която да се изявяват различни български творци.

На финала на видеото светлината угасна. В дъното на тъмната сцена светлинните снопове на прожектори се включиха като лъчи на слънце, мултимедията на деветте екрана ни гмурна в светлинните игри на капки вода, през изгреви и залези и най-различни светлини и цветове. В центъра на сцената беше, разбира се Лили, обградена в полукръг от великолепните си музиканти.

Лили рядко разговаря с публиката, но когато запее, това, което постига с гласа си, е неземно. Топлина, мащаб, красота, талант. Как да го опишеш? Можеш ли да разкажеш музиката? До мен седеше малка много възрастна дама с крехка фигура, с кожа, по която времето беше оставило дълбоки следи и с глас, почти басов вероятно от хилядите цигари в живота й. Гримирана, с прическа, с елегантен тоалет дамата стискаше снимка с автограф от Лили, знаеше всичките й текстове, пееше с нея, в началото на всяка песен пляскаше, а на финала скачаше на крака и викаше „браво“. От другата ми страна младо момиче въпреки забраната снимаше с телефона си и пращаше снимки на свои приятели, а на песента Camino набра телефона на майка си и й я пусна. Публиката беше като хипнотизирана. Всички песни бяха с нови аранжименти, основно балади и рок. На Лили и двете много й отиват. Тя изпълни 20 песни и един бис - „Искам те“. И напълни душите и сърцата ни. Концертът беше изключително елегантен и най-хубавата новина е, че е възможно да бъде повторен около 24 май.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
3
Sky
18 February 2014, 23:36

Гениална,магична и страстна певица е Лили Иванова. До #1:

2
Милена Кючукова
18 February 2014, 23:32

И аз бях там и изживях същото, което така елегантно сте разказали. Магията беше силна и въздейства върху цялата зала, върху всички присъстващи - малки и големи. Понякога си мисля, че най-големият талант с който ме е дарил Бог е тоя да открия Лили.
П.С. Имам един въпрос: На кое място стояхте? После ще ви кажа нещо, ако е това, което предполагам.

1
Irena Atanasova
18 February 2014, 20:03

САМАТА ТЯ Е МАГИЯ

ТВОЯТ КОМЕНТАР