Рожден ден в музея

Случайно научих, че в Националния Политехнически Музей на ул. „Опълченска“ №66 организират музеен детски рожден ден и реших тази година да отпразнуваме по този начин празника на дъщеря ми, която навърши 9 години.

25 June 2013
Детски парти центрове. Рожден ден. Знаете за какво говоря. Надуваеми съоръжения с топки и прочие, аниматори, рисунки по ръцете, ди джеи... Пица, сок, пържени картофки, церемония с торта. Два часа точно и после – вън. Цена – 350 – 400 лв. в най-добрия случай. Децата, разбира се, са си деца.  Те се радват най-вече на компанията си. Забавляват се едно с друго. Драмата е изцяло за родителите.
Случайно научих, че в Националния Политехнически Музей на ул. „Опълченска“ №66 организират музеен детски рожден ден и реших тази година да отпразнуваме по този начин празника на дъщеря ми, която навърши 9 години. Идеята на музея е жестока – показват на децата всякакви неща от колекцията на музея – ретро коли, музикални инструменти, телескопи, кино машини и всевъзможни технически изобретения, някои от които са изключително забавни на фона на таблетите, айпадите и другите подобни, с които боравят децата ни днес. Все едно си в музея на инспектор Гаджет. Освен това им демонстрират всякакви интересни физични и химични опити (децата ги наричат фокуси) – като в истинска магическа лаборатория.
Мястото, в което се провежда самият рожден ден е достатъчно просторно и има и голяма тераса, на която можете да настаните родителите. Проблемът е само един – мебелите, останали от соца: тромави, тежки и грозновати. Ако решите да пробвате и вие с такъв рожден ден, ще трябва да отделите около два часа преди самото парти, за да си украсите помещението така че да „избягате“ от тази атмосфера. Всичко друго е чудесно, а освен това музеят разполага с хубава, добре поддържана градина, където – ако сте сигурни, че времето няма да ви изненада  – също можете да си направите партито. Можете да си подберете музика и естествено имате пълна свобода за храната и напитките, които да сервирате на гостите. Да, сервирате сами. Да, няма пълно щастие.
Както можете да се досетите Политехническият музей не е в цветущо състояние. Никак дори. Но прави чест на музейните работници, че са намерили този начин да си подпомагат бюджета и е хубаво да има повече такива идеи. Срещу 140 лв. сградата на практика е затворен за вас, а с тази сума подпомагате както самия музей, така и хората, които работят там.
ВИЖ КОМЕНТАРИ
1
Mадлен Янева
21 October 2017, 22:40

Помещението вече е преобзаведено с мебели от ИКЕА - пребоядисано и обновено :)

ТВОЯТ КОМЕНТАР