След 500 г. най-сетне изгрев

Хорхе Луис е инка по произход, роден край езерото Титикака, смятано за женския полюс на планетата Земя (мъжкият са Хималаите). За него се говори, че можел да прави дъга и я правел за забавление след церемониите, които провеждал в Перу.

04 September 2012
Хорхе Луис е инка по произход, роден край езерото Титикака, смятано за женския полюс на планетата Земя (мъжкият са Хималаите). За него се говори, че можел да прави дъга и я правел за забавление след церемониите, които провеждал в Перу. Според Хорхе всеки от нас в сърцето си освен езика на хората владее поне още пет и може да разговаря с птиците, животните, скалите, посевите и със Съществата от Светлина. „Пробуждане в Андите“ е книга за духовния път на Хорхе Луис и разказ за историята, културата, митовете, магиите, фолклора на инките. Тя е наръчник за разбиране на сегашното и за четене на бъдещето.
Според вярванията на инките съществува космически цикъл от хиляда години, подобен на цикъла на деня и нощта. Петстотин години от него са ден, петстотин – нощ. В момента преживяваме изгрев, в който се пробуждаме и си спомняме кои сме. ИК „Кибеа“
ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР