Помните ли ги?

Да се посмеем отново със семейство Мейзга

eva.bg 02 December 2017

Снимка: издателство „Лист”

Не всички си спомнят това изключително странно семейство, с което някои от нас се забавляваха в детските си години, а други в не чак толкова детските. Но пък е достатъчен един кадър, една сцена, една мелодия или реплика, за да ви връхлети отново спомена за шареното семейство Мейзга и с щипка на носталгия да си кажете – да, сетих се!

Е, счетоводителят Гейза Мейзга и половинката му Паула, шантавата им дъщеря Криста и изобретателното синче Аладар, съседът Мариш, човекът с антенките от XXX век Емзеперикс са готови отново да извикат усмивка на лицето ви. Този път обаче не от малкия екран, а под формата на книжка - „Семейство Мейзга” на издателство „Лист”. Идеален повод да поканите и детето си на гости на това изключително щуро семейство, защото то има достатъчно приключения за разказване и съпреживяване.

През 80-те години, когато поредицата неколкократно се излъчваше у нас, улиците опустяваха, а след всеки нов епизод диалозите тутакси влизаха в речника на средностатистическото българско семейство. „Ах, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел!” - „Дай паричка, ще ти кажа!”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР