За Китайската нова година от Гал Сасон

За да разберем истински значението на 2024-та, можем да се вгледаме в 1964, 1904 и т. н. – годините на Дървения дракон. Тогава избухват конфликти между Гърция и Турция заради Кипър, Нелсън Мандела изнася емблематичната си реч „Готов съм да умра“, студентските протести срещу войната във Виетнам ескалират, излизат едни от най-запомнящите се хитове на „Бийтълс“

08 March 2024

На 10 февруари навлязохме в Китайската нова година на Дървения дракон, една от най-успешните в 12-годишния цикъл в китайския хороскоп. Драконът е страстен, импулсивен и непредвидим. 2024 г. е идеална да се влюбите и да изживеете нещо незабравимо. Ако сте смели да поемате рискове, ще имате подкрепата му.

В същото време Дървото е ян елемент. То расте едновременно нагоре и надолу, докато умре, въплъщавайки мъжкия (ян) принцип на експанзия. Драконът по същия начин се адаптира с търпение, старание, упорито и трудолюбиво към всякакви условия, дори по-неблагоприятните.

Според бестселъра на Амазон – „Астрологична прогноза 2024“ (ИК „Кибеа“) на Гал Сасон, 2024 обещава да бъде година на действието – още повече че Северният възел (Драконът) е в огнения мъжествен Овен чийто девиз гласи: „Аз съм“. Годините под знака на Дракона, в съответствие с легендарния му облик, са изпълнени с енергия, любопитство, надпревара, устрем и готовност да се поемат рискове. Очакват ни много приключения, вълнуващи сюжети, зрелищни ефекти и фантастични подвизи, но е хубаво да внимавате, защото силната енергия може да ви подлъже да надцените себе си и да подцените другите.

На повърхността може да изплуват качества като горделивост, арогантност, несдържаност, припряност при вземането на решения и самонадеяност, а също груби спекулации, особено изразени в периодите на затъмнения през март–април и септември–октомври, както и по време на ретроградния Меркурий в огнения Лъв в края на годината.

За да разберем истински значението на 2024-та, можем да се вгледаме в 1964, 1904 и т. н. – годините на Дървения дракон. Тогава избухват конфликти между Гърция и Турция заради Кипър, Нелсън Мандела изнася емблематичната си реч „Готов съм да умра“, студентските протести срещу войната във Виетнам ескалират, излизат едни от най-запомнящите се хитове на „Бийтълс“, Касиус Клей променя името си на Мохамед Али, а д-р Мартин Лутър Кинг става най-младият лауреат на Нобеловата награда за мир.

Също като феникса драконът (змей, ламя, хала в нашата митология) е митично същество. С черти на птица и влечуго, той владее въображението на различни култури по света. В Япония и Китай е символ на силата, мъдростта и щастието, способен да контролира климата (тук ще ни е нужна помощта му). Европейската култура го рисува ту като добър, ту като лош. Често изпъл-нява ролята на огнедишащ звяр, който юнакът трябва да победи. В редица истории олицетворява ту победата над страха и преодоляването на предизвикателствата, ту приема образа на мъдър наставник.

Качествата на Дървения дракон ще са на фокус през 2024-та не само поради самата му природа, но и защото милиарди хора по света следват китайския календар, което усилва енергията на влиянията.

За да се хармонизирате с Дървения дракон, може да работите с нефрит и малахит. Отличен избор е и цитринът, отразяващ транзита на Юпитер в оранжевите Близнаци.

В хармония със символиката на годината може да засадите дърво (Дървения дракон) – червен (заради влизането на Северния възел в Овен) портокал (заради Юпитер в Близнаци)!

И още:

2024 г. е време да преосмислите връзките, приятелствата и отношенията си с различни компании и организации. Приятелите ви разчитат, че ще им предложите своята подкрепа, че ще осветите пътя им в трудни и тъмни моменти. Основната ви задача е да съберете знанията, опита и прозренията, натрупани от 2008-а насам, и да ги приложите ефективно в професионалната си сфера. Бъдете дръзки, модернизирайте и обновявайте традициите, така че бъдещето да блести и с мъдростта на миналото.

Драконът ще ви води из спомените от минали животи и сферата на мистичното, а Юпитер ще ви помага по пътя до края на май. Очаква ви година на просперитет и високо самочувствие. Отворете широко сърцето и обятията си, за да прегърнете изобилието!

В компанията на Дракона, който ви насочва към прозрения от минали животи и мистичната сфера, и на Юпитер, който насърчава пътуванията и пътешествията ви до края на май, ще се радвате на година, изпълнена с благоденствие и по-силна вяра в себе си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР