Мини галети с пащърнак
Идеално предложение за една ленива и протяжна неделя
Мануела Панайотова 28 May 2017
Обичам неделята да е без условности и рамки, да започва когато си поискам, да се точи в късен обяд в градината, да не бързам, да се наслаждавам на слънцето, безвремието и храната. Днешното предложение е точно за такъв ленив и протяжен ден - мини галети от бутер тесто с ароматна плънка от пащърнак и розмарин, поднесени с пъстра сезонна салата.
За основа използвах домашно приготвено бутер тесто, но съм правила и с купено - резултатът винаги е впечатляващ, защото плънката е изключително вкусна.
Използвах 450 г пащърнак, обелен и нарязан на медальони, 1 голям лук, нарязан на ситно, 2 с. лъжици масло, 2 с. лъжици захар, стрък пресен розмарин, кора на един лимон, сол, 1 яйчен белтък, 6 с. лъжици сметана, 100 г пармезан.