Белите кралици са на ход

Спокойно можем да лепнем и на Кан’2016 хаштага #Cannessowhite. Ето ги трите кралици на тазгодишното голямо филмово парти на Лазурния бряг

eva.bg 15 May 2016

Адел Хаенел

Снимка: getty images/guliver

Британският всекидневник The Telegraph се пошегува, че след феминистките скандали на миналогодишния фестивал тази година филмите на жени режисьори в конкурсната програма са с 50% повече – от 2 са станали 3. Аналогично е „разрешен“ и проблемът с присъствието на цветнокожи актьори във филмите от официалната селекция, така че спокойно можем да лепнем и на Кан’2016 хаштага #Cannessowhite.

Ето ги трите кралици на тазгодишното голямо филмово парти на Лазурния бряг, което ще се вихри до 22 май. Както сами виждате, и трите са с кожа бяла като слонова кост.

Адел Хаенел (27)

Тя е „арийската прелест“ от филма „Бойците“, който съвсем наскоро тръгна по нашите екрани. Забележително фотогенична, с огромни очи и атлетично тяло, Адел прилича на момиче от бъдещето. В Кан тя ще дойде с „Непознатото момиче“ (The Unknown Girl) – новия филм на братята Жан-Пиер и Люк Дарден, носители на две Златни палми от Кан през годините. Историята е за лекарка, която се опитва да открие самоличността на пациентка, починала вследствие на отказ от операция.

Кристен Стюарт (26)

Идва в Кан с два филма – Cafe Society на Уди Алън, който откри фестивала, но е извън конкурса, и Personal Shopper на Оливие Асаис, под чиято режисура Кристен направи и великолепната си роля във филма „Облаците на Силс Мария“, донесъл й награда „Сезар“ (тя е първата американска актриса, получила тази награда). Франция обожава Кристен, не случайно тя е рекламно лице на два легендарни френски бранда – Chanel и Balenciaga. И двата филма се отличават с брилянтен, рафиниран стайлинг – във филма на Алън действието се развива през 30-те години в Холивуд, любима епоха на режисьора, а в този на Асаис сюжетът е изцяло потопен в света на модата. Голямата въпросителна е дали Кристен ще се появи официално на червения килим със своята приятелка, певицата Стефани „Соко“ Соколински, с която напоследък папараците непрекъснато ги снимат хванати за ръка. Но след слуховете, че са се разделили, може би няма да ги видим заедно.

Eл Фанинг (18)

Тя е ослепителна, мистично красива в един от най-дългоочакваните филми в Кан – The Neon Damon („Неоновият демон“) на Никълъс Уиндинг Рефн („Drive:Живот на скорост“ с Райън Гослинг и Кери Мълиган). Филмът е фантастичен хорър (с елемент на вампири) за момиче, мечтаещо за звездна кариера в модния бизнес, което се оказва заобиколено от зрели жени, жадни за младост, свежа кръв и нова плът. Буквално. Ел Фанинг започва да се снима във филми преди да е навършила... 2 години, първоначално заедно с по-голямата си сестра Дакота. Твърди, че си спомня снимачния процес чак на петия си филм. Днес вече има зад гърба си над 35 филма, при това с режисьори като София Копола, Алехандро Гонзалес Иняриту, Шон Пен, Дейвид Финчър. Ел е истинско чудо и филмът на Рефн  със сигурност ще инжектира провокативност във все още невинния й имидж, тъй като в него й се налага да снима любовна сцена с жена (с Джена Малоун).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР