Проклятието на гърдата

Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне! Това си казва героят на книгата Дейвид Алън Кепеш, но е късно.

21 March 2011
„Гърдата“ от Филип Рот, ИК Колибри

Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне! Това си казва героят на книгата Дейвид Алън Кепеш, но е късно. Самият той вече се е превърнал в гигантска 70-килограмова гърда, може би защото преди време му се е прищяло да има гърди като приятелката си Клеър или пък самият той да бъде гърда.
Филип докрая не е сигурен дали тази метаморфоза наистина се е случила, или пък е превъртял след четене на литература – особено „Преображение“ на Кафка и „Нос“ на Гогол.
Книгата е много подходяща за подарък на фетишисти на тема гърди, които получават идеалната – огромна, с добре оформено зърно и говореща. (Докато четат, няма начин да не усетят релефния кръг на четвърта корица, който би трябвало да наподобява човешка кожа.)
Ще й се зарадват също пластични хирурзи, специализирани в поставяне на силикон – защото пред тях се очертават нови количествени перспективи.
Не, сериозно, ако книгите се деляха на мъжки и женски, тази щеше да е към мъжките, включително с абсурдния си хумор, по който вървиш като по тънък лед. 
ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР