топ 3 от упражненията на звездите

Всяка жена има "проблемна" зона, която се стреми да "поправи".

Свобoда Сидерова 31 July 2009

Водещите фитнес инструктори от Ню Йорк създадоха програми, които работят специално върху определени части от тялото. Джо Масиело и Гейб Валенсия са от екипа специалисти на Focus integrated fitness. Новият център изготвя лични програми за всеки клиент, съобразени с постигането на желаните резултати. Клиентки на Джо Масиело и Гейб Валенсия са холивудски звезди и дами от нюйоркския хайлайф. Предлагаме ви няколко упражнения, които могат да се изпълняват и у дома, и с които звездите поддържат форма.

Бионсе Ноулс - бедра и седалище

Няма спор, певицата има секси дупе, с което се гордее. Но освен по наследство, нейната апетитна Б-страна е резултат и от спортни занимания. Три упражнения от личната й програма:

1. Легнете на пода и опрете плътно главата, врата и раменете върху гимнастическа топка. Задръжте я с ръце, за да е стабилна. Краката са изправени. Стегнете седалищните мускули и повдигнете бедрата така, че да оформят една линия с тялото. Задръжте 15 сек., отпуснете и повторете 5 пъти. Трудната част на това упражнение е да запазите равновесие.
2. Направете по 5 стандартни напада напред с всеки крак, но с гирички в ръце от по 3 кг. При напада е важно коляното да не излиза по-напред от пръстите на крака и да задържите приклекнали около 5 сек. Задният крак е изправен.
3. От изправено положение изнесете единия крак на една стъпка напред и приклекнете бавно, все едно че искате да седнете на стол. Изправете се още по-бавно. Изпълнете по 5 пъти с всеки крак.


Деми Мур - стройни крака

Дали във филмовите сцени, или на червената пътека по фестивалите най-горещата майка в Холивуд винаги се стреми да покаже всеки сантиметър от добре оформените си крака. Любими упражнения:

1. От основен стоеж изпълнете страничен напад, като се опитате с пръстите на ръцете да обхванете пръстите на свития крак. Другият крак е изправен. Повторете по 5 пъти с двата крака.
2. От основен стоеж сложете ръцете на тила и разтворете краката, пръстите сочат встрани. Приклякайте бавно, задържайте по 5 сек. и се изправяйте бързо. След 15 повторения завършете последния напад, като рязко подскочите във въздуха.
3. Легнете на пода и поставете глезените върху гимнастическа топка. Бавно повдигайте бедрата, докато тялото образува права линия. Спуснете бавно надолу. Повторете 10 пъти.


Кийра Найтли - плосък корем

Красавицата споделя, че не обича фитнес залите, но има плоско и стегнато коремче. "Тайната" й е, че всеки ден прави упражнения за различните мускули на корема. Топ 3 от програмата й:

1. Легнете на пода и поставете ръцете, свити в лактите, на тила. Повдигнете краката на 30 градуса от земята и свийте единия в коляното. Другият е изпънат. Повдигате тялото, леко извивате, като мислено се стремите да опрете коляното на свития крак с рамото на противоположната ръка. Редувайте посоките последователно, все едно че карате колело, като изпълните 20 пъти. (Ако го правите по обичайния начин с лакът, насочен към коляното, въздействате върху съвсем различни мускули).
2. Легнете, като притиснете лумбалните прешлени към земята. Изправете краката под прав ъгъл и бавно ги спускайте надолу, като описвате кръгове в една посока. По същия начин ги вдигайте отново нагоре. След 8 повторения сменете посоката на кръговете и направете още 8.
3. От легнало положение поставете гимнастическа топка под глезените. Повдигайте тялото нагоре, свивайки коремните мускули, като придърпвате топката към себе си. Торсът трябва да заеме почти вертикална позиция. Задръжте около 5 сек. Върнете обратно и повторете 10 пъти.
 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР