Сърцето е бегач на дълги разстояния

Гръцката принцеса Татяна, актрисите Леонор Варела, Наоми Уотс и Дженифър Лопес в истории с неочакван край, в които главно действащо лице е сърцето

Краси Генова 06 December 2020

Гръцката принцеса Татяна, актрисите Леонор Варела, Наоми Уотс и Дженифър Лопес в истории с неочакван край, в които главно действащо лице е сърцето.

Татяна Блатник с Гърция в сърцето и на небцето

Преди няколко месеца принцеса Татяна, съпругата на наследника на гръцкото кралско семейство принц Николаос, отпразнува 40-ия си юбилей като героиня от приказките. В компанията на любимите си хора красивата блондинка отбеляза не само рождения си ден, но и втория тираж на книгата A Taste Of Greece, който пуска прочутото германско издателство teNeues. Луксозното издание представя най-обичаните от Татяна гръцки ястия и е продължение на цялостната линия на фондацията й, която застава зад каузи, творения и хора, съхраняващи гръцките традиции.

По ирония на съдбата, преди да стане официална половинка на гръцкия принц Николаос, Татяна предпочита италианската кухня. Като дългогодишен пиар на американската модна дизайнерка Даян фон Фюрстенберг блондинката пътува из целия свят, но признава, че небцето й се разтапя само когато опитва вкусната храна на Италия. От пищната й сватба с Николаос са изминали повече от 10 години и от тогава до сега Татяна е променила не само кулинарните си предпочитания, но е научила перфектно езика на съпруга си. Наследница на аристократична фамилия от Венецуела, свързана с испанското кралско семейство, Татяна Блатник (каквото е името й, преди да стане съпруга на принца) избира да живее свободна от семейната слава и история, като се посвещава на кариера в модата. Преди да срещне голямата си любов, живее между Лондон и Ню Йорк. Именно в британската столица се запознава с Николаос на вечеря, организирана от приятели, но стрелите на Купидон ги уцелват няколко месеца по-късно, когато принцът я кани на театър.

Романтичната им сватба събира роднини и приятели на гръцкия остров Спецес. „Не се чувствам принцеса, макар Николаос да е принцът на моето сърце. Привилегия и огромна отговорност е да бъда част от кралското семейство, за което Гърция е на само родина, но и кауза, мисия, сърце. Не си мислете, че живея в приказките. Водя съвсем обикновен живот, пазарувам от супермаркета, разхождам кучето Руми, което осиновихме заедно със съпруга ми, и работя активно върху проектите, които движи моята фондация. Голяма част от тях са обвързани с Гърция, моята втора родина!“, казва една от най-красивите и елегантни принцеси в света. Тя определено не е любимата мишена на папараците и жълтите издания, защото никога не се замесва в скандали и страни от светлината на прожекторите. Дискретна, ненатрапваща присъствието си, Татяна признава, че обича Гърция и заради способността на местните да харесват и почитат непознатите, непознатото въобще. „Има дума в гръцкия език,  philoxenia, която означава точно това – любов към непознатите. И тук усещам много силно това. Хората с благородни сърца, щедри и отворени към всеки, ме вдъхновяват.“

Отчисления от продажбата на книгата й с рецепти A Taste Of Greece се даряват и на гръцка фондация, която подкрепя бедните хора в страната с регулярни доставки на храна. Голямото сърце на Татяна, която все още се представя като Татяна Блатник (такъв е й профилът й в Инстаграм), е обвързано и с местна фондация, която се грижи за много бездомни животни. Едно от тях живее в атинския дом на семейството. Татяна го нарича Руми в чест на любимия си персийски поет и суфистки мистик, чиито съвети пази дълбоко в сърцето си. „Тишината е езикът на боговете, всичко останало е лош превод!“ е сякаш заглавието на филма на живота й.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР