4 идеи за вкусни гофрети

От Ирина Тенчева

21 May 2020

През последните няколко седмици кухнята у дома се превръща в най-посещаваното място от цялото семейство. Кулинарните изяви на всяка домакиня просто нямат край. И въпреки това, всяка от нас продължава да се чуди какво ново да измисли, за да зарадва семейството си с нещо различно и вкусно всеки ден. А закуските се оказват особено трудни, тъй като отнемат време и изискват креативност безспир.

Затова днес, с помощта на Ирина Тенчева, ти даваме идеи за вкусни гофрети поднесени по 4 различни начина. Гофретите са ни абсолютен фаворит на закуска, защото както и палачинките дават поле за интерпретация и всеки може да ги направи по свой вкус, а всеки ден да сложи на масата нещо различно.

Ето и какви идеи забъркахме заедно с Ирина:

  1. Сладкото на баба

Aбсолютен фаворит на поколения българи – сладкото върви перфектно с гофрети и се харесват на всеки член на семейството, а и всеки може да сложи отгоре неговото любимо сладко и всяка чиния ще стане различна и индивидуална.

Бонус идея: за любителите на комбинацията от солено и сладко, могат да поръсят сладката гофрета с малко сирене.

  1. Брънч гофрети с яйца

За феновете на брънча, предлагаме да сервират гофретите с яйца на очи, нарязано авокадо и любимите подправки. Ако искате да ограничите ползването на уреди в кухнята само до гофретника и да не цапате допълнителни тигани, можете да изпържите яйцата директно в него. Само не забравяйте мазнината!

  1. Мед и орехи

Отново за любителите на сладкото, следващото ни предложение е отново традиционно - мед и орехи. Перфектно се съчетават и с допълнително цедено кисело мляко или пък заквасена сметана. Защо не и някой плод, в зависимост от вкуса на всеки от вас.

  1. Пушена сьомга

Отново нещо за тези от вас, които предпочитат соленото – вместо традиционната препечена филийка, можете да сложите сметана, сьомга и зелен лук върху една от тези гофрети.

А ето и самата рецепта.

Необходими продукти:

  • 2 яйца

  • 300 мл. прясно мляко

  • 230 гр. брашно

  • 50 мл. разтопено масло

  • 50 мл. олио

  • ½ ч.л. сол

  • 1 ½ ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички продукти до получаване на хомогенна смес.

  2. Оставете сместа да почине 20 минути.

  3. Изпечете в гофретник или на оребрен тиган като внимавате да не сипвате твърде много, за да не прелее.

  4. Сервирайте с...въображение.

Изгледайте цялата рецепта и очарователната Ирина Тенчева в това видео, като не забравяте да сложите слушалки.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Irina Tencheva (@irina_tencheva) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР