4 идеи за вкусни гофрети
От Ирина Тенчева
21 May 2020
През последните няколко седмици кухнята у дома се превръща в най-посещаваното място от цялото семейство. Кулинарните изяви на всяка домакиня просто нямат край. И въпреки това, всяка от нас продължава да се чуди какво ново да измисли, за да зарадва семейството си с нещо различно и вкусно всеки ден. А закуските се оказват особено трудни, тъй като отнемат време и изискват креативност безспир.
Затова днес, с помощта на Ирина Тенчева, ти даваме идеи за вкусни гофрети поднесени по 4 различни начина. Гофретите са ни абсолютен фаворит на закуска, защото както и палачинките дават поле за интерпретация и всеки може да ги направи по свой вкус, а всеки ден да сложи на масата нещо различно.
Ето и какви идеи забъркахме заедно с Ирина:
-
Сладкото на баба
Aбсолютен фаворит на поколения българи – сладкото върви перфектно с гофрети и се харесват на всеки член на семейството, а и всеки може да сложи отгоре неговото любимо сладко и всяка чиния ще стане различна и индивидуална.
Бонус идея: за любителите на комбинацията от солено и сладко, могат да поръсят сладката гофрета с малко сирене.
-
Брънч гофрети с яйца
За феновете на брънча, предлагаме да сервират гофретите с яйца на очи, нарязано авокадо и любимите подправки. Ако искате да ограничите ползването на уреди в кухнята само до гофретника и да не цапате допълнителни тигани, можете да изпържите яйцата директно в него. Само не забравяйте мазнината!
-
Мед и орехи
Отново за любителите на сладкото, следващото ни предложение е отново традиционно - мед и орехи. Перфектно се съчетават и с допълнително цедено кисело мляко или пък заквасена сметана. Защо не и някой плод, в зависимост от вкуса на всеки от вас.
-
Пушена сьомга
Отново нещо за тези от вас, които предпочитат соленото – вместо традиционната препечена филийка, можете да сложите сметана, сьомга и зелен лук върху една от тези гофрети.
А ето и самата рецепта.
Необходими продукти:
-
2 яйца
-
300 мл. прясно мляко
-
230 гр. брашно
-
50 мл. разтопено масло
-
50 мл. олио
-
½ ч.л. сол
-
1 ½ ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
-
Смесете всички продукти до получаване на хомогенна смес.
-
Оставете сместа да почине 20 минути.
-
Изпечете в гофретник или на оребрен тиган като внимавате да не сипвате твърде много, за да не прелее.
-
Сервирайте с...въображение.
Изгледайте цялата рецепта и очарователната Ирина Тенчева в това видео, като не забравяте да сложите слушалки.
View this post on Instagram