Идеалният мъж на Биляна Петринска

Мъж, който не иска да ме променя, за да му отговарям на „изискванията“, мъж, който не иска да ме спечели, за да се закичи с мен като с трофей.

Ваня Шекерова 01 February 2019

Снимка: Диляна Флорентин, Деница Кирилова

Преди няколко години поканих актрисата Биляна Петринска да се включи в проекта „На 40+ секси сами“, в който участваха известни жени, направили избора да останат сами в прекрасната възраст, а не да подчиняват живота си на идеята непременно да имат деца независимо дали имат връзка или не. Биляна отказа, мотивирайки се с това, че не иска да говори за личния си живот, част от който са връзките й с мъже, също така и с това, че в никакъв случай не се е простила с мисълта за свое дете. 

През май 2018 – на 44-годишна възраст – тя роди сина си Адриан. И ето сега тази наистина много красива жена с достойна за завист кариера на сцената и като актриса, и като певица говори пред EVA за големия смисъл в живота си, за избора, който е направила осъзнато и с огромна любов. Заедно със Стилян Манолов, настоящият мъж в живота й, който няма нищо общо с театъра, но също като Биляна излъчва светски блясък и обожава да пътува, най-много в Италия.  

Биляна, какво те подтикна да се решиш на тази стъпка – раждане на дете – биологичният ти часовник, точният мъж, достоен да бъде баща, подходящ момент в развитието на кариерата ти?

Подходящ момент почти никога няма. Ако подхождаш така, винаги ще има нещо, което да изчaкваш. По-скоро случването е среща на eнeргийно ниво на двама души и споделеното им желание. Когато си достатъчен на отсрещния и се чувства хармония, нещата се получават. Срещата на мъж, достоен за баща, е може би точният отговор. Мъж, който не иска да ме променя, за да му отговарям на „изискванията“, мъж, който не иска да ме спечели, за да се закичи с мен като с трофей. Звучи като идеалния мъж, но всички знаем, че идеални хора няма. Една моя позната казваше: „Като няма идеален мъж, да си го родим“. Разбира се, не това ме е подтикнало да родя син. Далеч съм от идеята за взискателната майка перфекционист, която иска детето й да е идеално и безгрешно. Това би било голяма тежест за него. Искам да е добър човек, хармонична личност с късмет и да бъде щастлив! Искам да е умен, свободен и смело да заявява себе си.

Как ще постигнеш това като родител?

От първия му ден се старая да се отнасяме към него като към отделна личност. Детето не е наша собственост, то има своите нужди и е хубаво да се учим да общуваме с него и да се вслушваме. Именно поради тази причина го кърмя в режим „на поискване“. На мен понякога ми носи дискомфорт, защото трябва да се отзовавам по всяко време, но смятам, че това е най-малкото, което една майка трябва да бъде готова да прави за детето си. Иска ми се да направя всичко, което е в моите възможности, за негово добро.

Беше ли наясно с яйчниковия си резерв?

Като всяка съвременна жена следя здравето си не от вчера за днес, а организирано и отговорно. Профилактичните прегледи, а и по-обстойните с оглед успешно забременяване винаги са били важни за мен. Имам доверен лекар, д-р Коларов, с когото се познавам от години и споделям всичко. Грижата за здравето ми включва и алтернативна медицина – така се справям със стреса, основен виновник за блокажи в организма. Една жена е хубаво да се реализира в това да даде живот. Разбира се, не на всяка цена. Човек трябва да е максимално честен със себе си. Никога не бива да правиш нещо само защото обществото и някакви норми го изискват. А и в края на краищата има писани неща. Аз вярвам в това.

От раз ли ти се получи, или поработихте, както се казва, по въпроса по-продължително време?

Не съм се фиксирала и не съм броила дните. Просто се случи. Бях абсолютно спокойна. Това е важно условие. Бях обгрижвана и много обичана. Благодаря на Господ.

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
tima
07 February 2019, 20:22

Оххх , много родителски амбиции .

Ооооо, но малкият Адриан е страхотен бонбон ,много лъчезарно дете .

1
Ия
02 February 2019, 23:46

Всичко много хубаво, само "Малкият принц" на италиански ми дойде в повече.

ТВОЯТ КОМЕНТАР