Щастливи жени на 40+

Има ли драма в това една жена на 40 да няма семейство и деца? Миролюба Бенатова, Мира Баджева и Ани Александрова са искрени и умни, а изповедите им - силни и дълбоки

eva.bg 05 June 2016

Има ли драма в това една жена на 40 да няма семейство и деца? Има ли конфликт между личното равновесие при избора на формулата single и обществените нагласи? Възможно ли е последващо разкаяние? Наскоро голямата актриса Хелън Мирън, навършвайки 70 години, сподели, че съжалява за решението си да няма свои биологични наследници.

EVA избра да попита няколко известни, успели, влиятелни жени защо са избрали да навлязат в зрелостта, ако приемем, че от 40 години започва тази възраст, формално сами. И се оказа, че:

1. Някои от тях не искат да се знае на каква възраст са

2. Други не смятат, че това е интересна тема за разгово

3. Имаше и такива, които я определиха като тъжна

4. Както и такива, дето твърдяха, че да са сами на 40 е техен избор, но се оказа, че истинската им цел е да се омъжат час по-скоро и по възможност за състоятелен чужденец

В последна сметка две журналистки и една пиарка (която пак е по някакъв начин свързана с медиите) смело, интелигентно и много смислено споделиха своята житейска философия, свързана с мъжете, брака, децата, кариерата и баланса между тях, както и с баланса вътре в тях самите.

В юнския брой на EVA ще видите в различна светлина Миролюба Бенатова, Мира Баджева и Ани Александрова - наистина красиви с хармонията, която са постигнали в живота, избран от тях. И щастливи. Поне от време на време, тъй като перманентно щастливи са само някои личности с ментални проблеми.

Три прекрасни жени, навършили 40, без семейство и деца, но с добра професионална реализация и пълноценен емоционален живот. Само в EVA, само през юни.

15 КОМЕНТАРА
15
Стефана
03 August 2016, 13:10

като начало децата не са атрибут ...

14
румяна
13 July 2016, 12:37

Каквито и сме: омъжени, майки, щастливи или не, нека първо видим гредата в нашето око, преди да гледаме сламката в чуждото. Колко от нас, омъжените майки всъщност са в мир и хармония със съпруга си и децата си, а и със се е си. И нападайки различните не се ли опитваме неистово да заглуши разочарованието си от случилото се с нас?.

13
Катя
16 June 2016, 09:04

Смятам, че това състояние на жените, не е съзнателно търсено! Просто така се е получило, не мисля,че нещо, каквото и да било- кариера, брак, деца, трябва да е на-всяка цена. Човек трябва да бъде себе си и те са именно това. А пък, знае ли човек, утре и тяхното положение, би било друго!

12
Стефи
15 June 2016, 22:36

Три прекрасни, умни жени на 40 г свободни да бъдат себе си .

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР