Il Volo - моят изгрев преди Джулая

01 July 2017

Всяка година от десет насам я помня с определен концерт. 2017 г. след вчера остава в мислите ми с Il Volo в зала 1 на НДК - моят музикален вдъхновяващ изгрев преди Джулая. Съвършен концерт, последният от турнето на младите красиви италианци Пиеро Бароне, Иняцо Боскето и Джанлука Джинобле, посветено на Тримата тенори Доминго, Карерас и Павароти.

Звездата на Il Volo изгря през 2005 г. с наградата на Сан Ремо и в момента за колаборации с тях се надпреварват звезди като Барбара Стрейзънд, Селин Дион, Джош Гробан, Ерос Рамацоти, Пласидо Доминго. Дори Rolling Stones публикуваха на страницата си акапелни изпълнения на Il Volo. Американската публика е полудяла от началото на турнето им. Номинирани са с две награди Грами, имат пет студийни албума, почти всичките платинени. Вече знам защо. Всичко, което изгледах в YouTube и изслушах, не може да се сравни с магията на вчерашната вечер, с невероятното удоволствие човек да ги види и чуе наживо.

Все едно на шега изпяха най-красивите оперни арии, евъргрийни, най-популярните арии от мюзикъли. Гласовете им са великолепни, много въздействащи, няма непостижима височина и дължина за тях. Зала 1 беше препълнена. Червени рози носеха към сцената развълнувани блондинки и брюнетки. Съпроводът на оркестъра на Българското национално радио беше великолепен, сценографията и осветлението – елегантни. Голяма част от публиката остана дълго след концерта, желаейки да се срещне с момчетата и да ги поздрави. Те отвориха сърцата на всички ни. Вдъхновиха ни с таланта и младостта си.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР