Стилът на… Леандра Медин

Хуморът като дрескод

Александра Рамирез 20 April 2017

Снимка: getty images

Леандра Медин е дипломирана журналистка от Ню Йорк и се нарежда сред най-успешните блогърки, трансформирали хобито си в бизнес. Интересното име Man Repeller (отблъскващ мъжете) въплъщава нейната философия за „хумористичен уебсайт за сериозна мода“. В действителност обаче Леандра обяснява, че зад него стоят всички онези модни трендове, който жените обожават, но мъжете не понасят. Подходът й на писане е много приятен и лек като същевременно проучва задълбочено интересни аксесоари, представя необичайни фешън атрибути и предлага ежедневни идеи за стил. Леандра знае, че излишното впрягане носи само проблеми и винаги е готова да се забавлява. Комедийният оттенък в текстовете балансира сериозността на работата, към която явно е най-добре да се подхожда с леко сърце.

Картина: Александра Рамирез
Стартът на Man Repeller е през 2010 и едва няколко дни след него той е представен от модния сайт Refinery29. Много бързо става популярен и големите колаборации не закъсняват – скоро Медин работи с Lucky и Harper's Bazaar. Блогът постига огромен комерсиален успех чрез традиционната формула от реклама, спонсорирани постове и сътрудничество с други медии и дизайнери. Посещенията скачат до 2-3 милиона месечно и така Леандра се отдава изцяло на блога, вместо първоначално планираният път за кариера след дипломирането си. Първите години той е изцяло под нейно ръководство и постепенно наема още няколко редактори, който творят в собствен офис в манхатънския NoHo. Освен модните тенденции, блогът покрива популярни събития и води лайфстайл хроники.

А в началото, но съвсем в началото Леандра има друг блог с още по-странното име Boogers and bagels, където за първи път започва да споменава за „онези“ тенденции. Има една рубрика в него, която се казва "Daily Man Repeller" и е ежедневна доза хумор и мода, истории и малко феминизъм. В личния си живот тя съвсем не отблъсква мъжете и през юни 2012 се омъжва за голямата си любов Аби Коен, с когото се познава от 17-годишна. Издава първата си книга „Man Repeller: Seeking Love. Finding Overalls“ една година след сватбата и в нея колекционира есета и статии от блога, както и многобройни свои истории.

Ами нейният личен стил? Леандра се облича така както пише – с леко сърце, разнообразно и увлекателно. Има смел и честен подход в комбинациите, съчетан с доза непукизъм. Стилът й се развива през годините и тя заслужено заема място сред най-интересните и най-сниманите личности по време на Модните седмици.

Обожава цветни съчетания, а още повече - златните бижута, особено гривните. По този повод дори измисля собствен таг в Инстаграм - #armparty – купонът на гривните! Феновете й, разбира се приемат радушно тенденцията на обкичените с дрънкулки ръце. Комбинира подчертано женствени с елементи от мъжкия гардероб и пък обратното – томбой аутфит с типично женска интерпретация. В крайна сметка, нали животът е, за да се забавляваме!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР