Стилът на… Каролин де Мегре

Френски шик за отличници

Александра Рамирез 23 February 2017

Снимка: getty images/guliver

Ако говорим за онзи специфичен, типично френски стил, то олицетворението на съвременната парижанка несъмнено е Каролин де Мегре. С аристократично потекло и политически ориентирано семейство, тя всъщност избира да се отдалечи от тези кръгове и да следва мечтите си. Избира кариера на модел след кратко следване на политически науки, по-късно заменено с литературознание в Сорбоната, откъдето взема своята диплома.

Картина: Александра Рамирез
Изоставя кариерата си на модел за кратко и заедно с партньора си Ярол Пупо основават звукозаписно студио, чиито продукции дори им носят номинация за Cesar. За изненада на всички завръщането й на подиума е невиждано – на 35 тя дефилира отново в безупречна форма за Chanel, чийто посланик става по-късно, както и муза на Лагерфелд и Lancоme. Снимана е за най-големите модни издания и работи с най-добрите фотографи. Само някои от тях са: Стивън Мейзъл, Марио Тестино, Питър Линдберг, Патрик Демаршалие, Юрген Телер и разбира се самият Карл Лагерфелд.

Каролин пази елегантен и изчистен силует, бидейки наясно за силата на минимализма. Сдържаният й стил почти изключва грима, той е нейното твърдо „не“ на прекомерната показност и фалш. Комбинациите в гардероба й са най-вече блейзъри от туид, свободни панталони или деним с подгъв, оувърсайз пуловери и ризи. Те имат една основна идея – комфорт! Именно тази непринуденост в обличането и поведението й, бохемският й дух в рошавите коси и ненатрапчивият сексапил я правят любимка на фотографите. Естествена и уверена, тя предпочита удобството, знае, че малкото е повече и обожава мъжките обувки.

Тя е постоянен гост на Модните седмици и важни събития на червения килим. Издава заедно с три от най-добрите си приятелки книгата How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits, чието лице е самата тя. А после с насмешка споделя, че нейната диета всъщност са кафето и цигарите.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР