Стилът на… Джована Баталя–Енгелберт

Библия на лукса

Александра Рамирез 13 April 2017

Снимка: getty images/guliver

Джована Баталя е италианска стилистка и редактор към няколко издания на Vogue и W. През юни миналата година се омъжи за дългогодишния си приятел – шведския предприемач Оскар Енгелберт и прие фамилията му. Пищната церемония се проведе в живописния остров Капри и бе цели три дни! Двойката е известна с бляскавия си начин на живот, който продължава и след сватбата.

Джована разделя времето си основно между Стокхолм и Ню Йорк, а останалите работни дестинации я водят по целия свят. Тя стои зад безброй рекламни кампании и артистични проекти към най-големите имена от бранша. Те се консултират с нея по всякакви въпроси – за дизайн, ревюта, комуникации и пазарни стратегии. Джована познава пазара отблизо, а безгрешното й око улавя тенденциите и има способността да ги превърне във водеща естетическа философия на бранда.

Нейният личен стил е библия на лукса – имайки достъп до най-доброто, Джована знае как да го носи!

Характерните й средиземноморски черти – тъмни очи, коса и тен, „италианският“ нос и плътните устни й дават топла, но изтънчена харизма, изключително притегателна за фотографите.

Преди да започне кариерата си като редактор, тя всъщност е била професионален модел, при това един от любимите на Доменико Долче и Стефано Габана. Зад всеки нейн стайлинг прозира специално отношение и може би тъкмо затова редовно присъства в различни класации за най-добре облечени. Стилът й е елегантен и аристократичен, майсторски миксиращ дължини и цветове. Уникалните съчетания са плод на нейната креативност и любовта й към съвременното изкуство и мода, които тя познава много добре.

Израснала в Милано, тя от рано има досег със света на модата, а днес е една от най-стилните жени. Когато италианският Vogue я пита каква е тайната на перфектния й стайлинг, Джована е категорична – блясък, забавление и елегантност!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР