Стилът на... Ада Кокошар

Небрежната визия и нейното майсторство

Александра Рамирез 30 March 2017

Кое е това момиче с винаги рошава дълга руса коса? Ада Кокошар е сред топ стилистите на Италия, със словенски корени и пронизващи сини очи. Дизайнерка в & Other Stories, моден консултант понякога редактор за водещите италиански списания. На 18 е искала е да учи психология, но за щастие, майка й я разубеждава изтъквайки ред причини, които според нея предопределят пътя на Ада в модата. А те никак не са малко – тя прави заедно с баба си, която е умела шивачка, дрехи за кукли, има страхотен усет за съчетания на цветове и материи още в тийн годините си, а сутрин не губи повече от 15 минути за тоалета, който и до ден днешен винаги е интересна и отличаваща я от тълпата комбинация. И колебанието й, че това не е истинска професия, бързо се стопява.

Интуицията на майката не греши – днес Ада е сред най-разпознаваемите имена в модната индустрия, работила за W Magazine, руския Vogue, италианските Glamour и MTV.

Самата тя описва стила си като свободен, инстинктивен и непреходен. Несъмнено се долавя бунтарската й природа в „разхвърлената“ на пръв поглед визия. Тя е хамелеон, тачещ промяната и именно затова най-любимата й дреха са дългите прегръщащи палта, способни да преобразят цялостното излъчване. Неизменна част от гардероба й са комбинациите пола+пуловер, както и виртуозни костюмени съчетания и освободената кройка на панталоните. Обожава кемъл в абсолютно всичките му нюанси и предпочита минималистичен тоалет, който трябва да си личи, че е нахвърлен набързо и да се носи с леко и вдъхновено сърце.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР