Дете като Гери-Никол 2

„Нашият артист е по-специален от другите артисти“ – каза ми продуцентът на Гери-Никол и постави ултиматум.

08 December 2015

Решавам да направя интервю с Гери-Никол. Дават ми телефон на нейните продуценти - „Финанс груп“. Една много любезна дама ми обяснява, че трябва да изпратя въпросите по мейл, тъй като Гери живее във Варна, а когато пътува до София за участия, обикновено няма време. Ок, разбирам. Казвам, че бихме искали лично интервю и че мога да пътувам за Варна в еди си кои дни. Обаждат ми се – не, няма да стане, тя е заета точно в тези дни. Освен това - задават те най-стария от всички въпроси – за корица ли става въпрос? Не – отговарям. – Не става въпрос за корица.

И тук усещам как любезността в гласа на дамата се пречупва. Изпратете ни въпроси по мейла, казва ми тя вече с доста по-твърд глас. Решавам, че това е все пак някакво начало и и че най-вероятно хората около Гери-Никол, подуцентите й, семейството й, самата тя са объркани около всичко, което се изговори за клипа, за песента, за нея лично. Така че вероятно е нормално да искат предварително въпросите. Все пак това момиче отскоро е „на въртележката“ образно казано, съвсем младо е, няма опит и т.н. Искам да кажа, че се опитах и да разбера, и да оправдая случващото се. Изпратих въпросите си на посочения мейл и... след минутка телефонът ми звънна.

Любезната дама ми обясни, че „тяхната фирма“ (!) няма интерес към това интервю след като Гери-Никол няма да е на корица. След това слушалката взе мъж, който се представи като продуцент на певицата и каза, че те така процедират – само корица, въпроси по мейла, отговори по мейла, те изпращат снимките, те казват коя снимка да е за корица, те определят заглавието на материала. Лично интервю – не. „Нашият артист е по-специален от другите артисти“ – каза ми продуцентът. Надявам се, че имаше предвид, че е непълнолетна.

Пожелах им успех. И ние не проявяваме интерес към такова интервю, в което те ще диктуват правилата. Списание EVA не е PR агенция, обслужваща интересите на „Финанс груп“, нито е имиджмейкър на Гери-Никол или на който и да е друг специален или не чак толкова специален артист. Разбрах, че някои седмични списания обаче са се навили.

Най-вероятно самата Гери-Никол няма нищо общо с тази странна и тотално сгрешена ...маркетингова политика. Но когато става въпрос за 17-годишно момиче с две парчета (вярно, хитове!) зад гърба си, поставянето на ултиматуми „или корица, или нищо“ не е добър подход. Колкото и талантлив да си.

На 17 няма как да си  „специален артист“ и е тъпо да удряш с юмрук по масата за корица. На 17 се учиш, работиш и развиваш таланта си, изграждаш си вкус, навици, характер. А хората около теб много внимават да не се самозабравиш. Ама много. За съжаление ако те самите се самозабравят, ти нямаш никакъв шанс.

Жалко.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
6
Мария
10 December 2015, 10:40

Разбира се, че нямат нужда от публикации. СЕМ направха достатъчно като разгорещиха скандал около клипа, как ще го забраняват и вскяакви тинтири минтири, и накрая оправдаха положението. Направиха и реклама, каквато никое списание не може да осигури ... А колкото до отношението, какво се очаква, наименованието продуцент в България е толкова изкривено, колкото и всичко останало в държавата ни. Продуцента трябва да е ментор и наставник на артиста. Е, видягме, менторът и наставникът на Гери-Никол, най-вероятно е педофил.

5
geri-zahari-kichka-sasho-nelitu
10 December 2015, 10:38

Eva ....butthur darking ?

4
Gay Talese
09 December 2015, 16:46

Не бих писал материал за това как са ми отказали интервю, освен ако не става въпрос за Синатра.

3
Yup
09 December 2015, 16:33

До #2:
Фирмата се казва "Финанс груп 2013" ЕООД, на която управител е нейната майка. Доста интересна информация открих за фирмата-продуцент, свързана с обществени поръчки и прочие. Например: http://goo.gl/A8ql96

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР