Лора срещу Волен

Доста време се чудех дали да споделя личното си мнение по този казус. Най-напред защото след предаването, в което Лора Крумова нападна госта си Волен Сидеров и той й отвърна със същото, мрежата – най-вече фейсбук – беше препълнена с коментари и похвали към Лора.

17 June 2013

Доста време се чудех дали да споделя личното си мнение по този казус. Най-напред защото след предаването, в което Лора Крумова нападна госта си Волен Сидеров и той й отвърна със същото, мрежата – най-вече фейсбук – беше препълнена с коментари и похвали към Лора. Стана ясно като бял ден, че хората са толкова жадни - до смърт вече - за различна журналистическа реакция, че дори не ги интересува кой е прав и кой не е. Толкова са уморени и обезсърчени от предначертани интервюта, от очаквани отговори и от още по-очаквани въпроси, че всяка кавга в ефир е способна да им даде усещането за „нещо истинско“. Лично аз не видях каква истина излезе наяве от това интервю. В крайна сметка нали това е целта на едно интервю. Съмнявам се, че Лора си е поставила за цел да провокира и подразни Сидеров, за да види той как ще реагира, защото знайно е, че на него малко му трябва и скача като петел. В този смисъл – да, Лора беше смела, защото не знаеш този човек как ще реагира, когато е предизвикан. Само дето тя го предизвика не с кой знае какъв щекотлив въпрос, а с поведението си (непрекъснато го прекъсваше и той беше абсолютно прав като й направи тази забележка) и с чиста проба обида. Каза му, че се държи като лумпен в парламента. Просто ми се стори самоцелен този скандал. Сидеров беше прав, че тя го прекъсва и че е пристрастна и това си пролича от сто километра. Защо го е поканила за гост тогава?! Нали каниш някого, за да чуеш неговата гледна точка, а не да му пречиш да я изкаже и ей така да му кажеш какво мислиш за него пред цяла България. Тоест, това бе проява на чисто човешка, а не журналистическа смелост. Не мисля, че това бе добро интервю. Но просто така ни е писнало от „добри“ интервюта, че вече предпочитаме едно лошо интервю просто защото е различно.
А бълванията на Сидеров за това как жените трябва да раждат и да готвят въобще няма какво да ги коментираме. Дразнещо и тъпо, но не като да не са ни казвали, че трябва да си стоим в къщи и прочие. Това беше банална, първосигнална нападка, но в крайна сметка нали не налетя на бой! Между другото, хареса ми, че Волен Сидеров спомена в ефир името на Красимир Гергов. Този човек хич не го споменават, не знам защо. Името му не се чува. Все едно въобще не съществува, а всъщност е кралят на рекламния бизнес у нас.

ВИЖ КОМЕНТАРИ
ТВОЯТ КОМЕНТАР